Rallicross 25.08.2019

Tukiainen toinen Kouvolan SM-rallicrossissa – “Vielä tässä on mahdollisuus mitaliin”

Tukiainen kipusi toiseksi (vasemmalla) Kouvolassa. Kuvat: Toni Ollikainen

Parkanon Urheiluautoijoiden Tero Tukiainen ajoi vaikean alun jälkeen autokrossi-luokan toiseksi rallicrossin SM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa. Tukiainen jatkaa sarjapisteissä viidentenä.

Kouvolan Tykkimäen radalla satoi perjantaina eli vapaiden harjoitusten jälkeen niin rankasti, että harjoitukset peruttiin. Kisapäivänä lauantaina rata oli sateen jäljiltä liukas. 

– Tosi mutainen rata oli, enkä päässyt kahdessa ensimmäisessä alkuerässä parhaaseen vauhtiin. Lähtöpaikka oli liukas ja lähdöt olivat tasaisia, ensimmäisessä alkuerässä kymmenneksi ja toisessa kuudenneksi ajanut Tukiainen kuvaili olosuhteita.

– Kolmannen alkuerän sijoitus oli yhdekäs, mutta paikka semifinaalin toiseen riviin kuitenkin aukesi ja siitä tuli toinen tila, joka tarkoitti finaaliin nelosruutua. 

– Heti kun rata kuivui ja tuli pitoa paremmin, niin minun paketti alkoi toimia, Tukiainen mietti.

Finaalissa voittaja Jori Seppälä meni lopulta menojaan, vaikka Tukiainen haastoi hänet huolella. 

– Sain hyvän lähdön, mutta meni hiekalle ensimmäisessä mutkassa. Nousin pian neljänneksi ja jatkossa kiristin tahtia, kun rata oli vapaa. Sain Seppälää kahdella viimeisellä kierroksella kiinni, mutta lopuksi en hänelle voinut mitään, finaalin nopeimman kierrosajan ajanut Tukiainen tilitti. Hän on ennen kauden viimeistä Honkajoella syyskuussa ajettavaa osakipailua pisteissä viidentenä. 

– Jaossa on 30 pistettä ja eroni kolmanteen sijaan on kolme pistettä. Kärkikaksikko on karussa, mutta ajetaan kaikki kauden lähdöt ja sitten tiedetään miten kävi. Honkajoen rata on tuttu ja Jalasjärven ohella kotiratani, Tukiainen ynnää.

– Vielä tässä on mahdollisuus mitalliin. Ajohaalarille on käyttö kuitenkin jo tulevana viikonvaihteena, kun Tero ajaa jokamiehenluokan SM-liiga kilpailussa Jalasjärvellä Lappajärven UA:n Hilamet-joukkueessa.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross