Rallicross 08.07.2018

Tukiainen taisteli neljänneksi SM-rallicrossissa

Tero Tukiainen. Kuva: Vesa Rauhala

Tero Tukiaisen SM-rallicross-kausi jatkui heinäkuun 7. päivä Kurikassa Botniaringin radalla. Rata oli kaikille SM-kiertäjille uusi tuttavuus. Tukiaisen ajama neljäs tila Autokrossi-luokassa vaati kuitenkin kuljettajalta vastalauseen ennen kuin paikka finaaliin oli varma. Kyse oli radan reunoilla olleista muovisista keiloista ja niiden kaatamisesta.

Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tukiainen ajoi alkuerissä kahdesti neljänneksi ja kerran kuudenneksi. Yhteistilanteessa hän oli viides, eli paikka semifinaaliin oli taattu. Semifinaalissa Tukiainen ajoi toiseksi, joka tarkoitti, että paikka finaaliin oli ajettu. Mutta semifinaalin jälkeen tuli järjestäjältä ilmoitus, että Tukiaisen ajo hylätään kahdesta mustavalkoisesta lipusta.

– Kyse oli juuri keilojen kaatamisesta. Tein asiasta vastalauseen ja sisäkameran videosta selvisi, että en ollut niitä kaatanut. Vastalause siis hyväksyttiin ja ajoin finaalin, Tukiainen kertoi tilanteesta.

– Ensimmäisessä alkuerässä lähtöni oli päivän ensimmäinen ja rata oli aika liukas. Toisessa alkuerässä oli koko kuuden kärki mukana. Vauhti oli siinäkin hyvä, mutta sattui vain niin kova lähtö. Kolmannessa erässä ajoin lähtövoittoon, vaikka startti ei ollut täydellinen, Tukiainen kuvaili kilpailun alkua.

– Finaalissa sain hyvän lähdön ja yritin haastaa kärkeä heti ensimmäisissä mutkissa, mutta nelospaikka siinä tuli. Ja se sijoitus pysyi maaliin asti. Auto oli hyvä, vaikka semifinaalissa möykkyisellä radalla hajosi etuiskunvaimennin. Muuten Botniaring oli mukava rata ajaa. Pitkä ja vauhdikas rata, Tukiainen kuvaili.

Kun kaksi osakilpailua on ajamatta, on Tukiainen Autokrossi-luokassa kolmantena pisteen päässä toisena olevasta Joni-Pekka Rajalasta. Sarjan loput kaksi osakilpailua ajetaan 11.8. Jalasjärvellä ja 25.8. Kouvolassa.

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross