Rallicross 16.09.2019

Tukiainen niukasti ulos mitaleilta rallicrossin SM-sarjassa

Tero Tukiainen. Kuva: Vesa Rauhala

Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tero Tukiainen jäi niukasti ulos mitaleilta rallicrossin SM-sarjan kauden päätöskilpailussa Honkajoella. Autokrossi-luokassa kilpaillut Tukiainen oli lopulta sarjassa neljäs.

– Kahden pisteen päähän SM-pronssi jäi, Tukiainen aloitti Honkajoen kilpailun jälkipyykin.

Ensimmäisessä alkuerässä Tukiainen ajoi kilpailun avauslähdössä ja rata oli sateen jälkeen vielä liukas. Sijoitus kuitenkin hyvä, kolmas kokonaistilanteessa. Toiseen alkuerään rata hieman kuivui, mutta Tukiainen löytyi vasta sijalta 16.

– Kaikki kovat kuljettajat oli samassa lähdössä. Itse ajo meni hyvin, mutta ajoin tiukassa tilanteessa Toyotan etupyörän maakiveen ja ohjauksesta meni raidetangon pää poikki, hän selvitti.

Kolmas alkuerä toi puolestaan taas kelposijoituksen, kun Tukiainen oli neljäs. Kolmen alkuerän jälkeen hän oli kuudes, joten semifinaalipaikka oli selvä.

– Ennen semifinaalia olin tasapisteissä pronssissa kiinni. Viides tila olisi riittänyt mitaliin. Mietin kuitenkin, että ajan hyvän kilpailun eli normaalisti täysillä. Semifinaali lähtikin hyvin matkaan, mutta osui lisälenkiltä tulleen kanssa kyljet yhteen. Pyörähdin ja yritin loppuun asti saada edellä menevän kiinni, mutta se ei enää onnistunut. Ohjauksen osatkin sai osumaa, Tukiainen kertasi ratkaisevaa tilannetta.

– Se oli sitten siinä. Pienestä nämä yleensä on kiinni. Kilpaa kuitenkin ajettiin loppuun saakka, Tukiainen päätti Honkajoen kilpailun tilityksen.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross