Rallicross 17.06.2019

Tukiainen niukasti ulos finaalipaikasta Joensuussa

Tero Tukiainen jäi harvinaislaatuisesti finaalin ulkopuolelle. Kuva: Vesa Rauhala.

Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tero Tukiainen on kuulunut viime vuodet finaalissa ajaviin kuljettajiin rallicrossin SM-sarjassa. Joensuussa kauden toisessa osakilpailussa Tukiaista ei kuuden parhaan joukossa finaalissa nähty. Hänen sijoitus autokrossiluokassa oli seitsemäs.

– Ei ollut huono kilpailu, vaikka aina tavoitteena oleva finaalipaikka ja voitto jäi nyt saavuttamatta. Ajettiin kilpaa ja oli tasaista, Tukiainen aloitti kilpailun jälkipuinnin.

Toyota M2-kuljettaja oli ensimmäisen alkuerän kolmas, toisessa ja kolmannessa hän oli seitsemäs.

– Joensuun rata oli aamun raikas sateen jäljiltä, mutta kuivui ja parani kilpailun aikana. Toisessa ja kolmannessa alkuerässä vauhtini oli hyvää, mutta kilpailullisesti tasaisessa autokrossiluokassa tuli osumia autooni, Tukiainen selvitti.

– Semifinaalin sain paikan kolmosruudusta. Sain tosi hyvän lähdön, mutta ensimmäisessä mutkassa meni ajolinja leveäksi ja auton ohjaustehostimeen tuli vikaa. Otin hetken varovasti ja pääsin lopussa haastamaan lopulta luokamme voittanutta Jari Koivistoista, mutta jäin kuitenkin neljänneksi.

Tukiainen katsoo jo luottavaisena seuraavaan, heinäkuun 27. päivä Kurikan Jurvassa Borniaringin radalla ajettavaan osakilpailuun.

– Kolme kilpailua on jäljellä ja tärkeää on saada myös alkueristä SM-pisteitä. Auto on hyvässä kunnossa, joten ei jatkossakaan hätää pitäisi olla, Tukiainen mietti.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross