Rallicross 25.09.2017

Tukiainen ajoi SM-hopeaa rallicrossissa

Tero Tukiainen kruunattiin rallicrossin Autocross-luokan SM-hopeamitalistiksi vuosimallia 2017. Kuva: Toni Ollikainen

Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tero Tukiainen varmisti rallicrossin SM-hopeaa Autokrossi-luokassa Kouvolassa ajetussa kauden päätöskilpailussa. Finaalin toinen tila takasi Tukiaiselle tähän asti parhaan SM-sijoituksen.

– Tämä oli parasta mitä oli tarjolla. Toni Kuhanen oli jo ennen Kouvolan kilpailua käytännössä varma mestari, kaudella 2015 SM-pronssia samassa luokassa ajanut Tukiainen tiivisti.

Tukiainen oli Kouvolan Tykkimäen radalla hyvässä vireessä.

– Voitin kaiken, paitsi finaalin. Olin siinäkin johdossa, mutta jäin lisälenkin ajettuani Joni-Pekka Rajalan taakse, enkä enää päässyt lopussa ohi. Vaikka päivä oli onnistunut, niin hain tosissaan tämän kilpailun voittoa, sekunnin Rajalalle jäänyt Tukiainen totesi. Hän ajoi alkuerissä kolme lähtövoittoa ja oli kokonaistilanteessa alkuerien jälkeen nopein. Myös semifinaalista tuli voitto.

Ihan murheitta päivä ei kuitenkaan mennyt.

– Alkuerissä autossa oli jarru ja ohjaustehostin ongelmia, mutta ne tuli kuntoon aikanaan, eikä lopputulos ollut niistä kiinni, Tukiainen tarkensi.

– Kokonaisuutena olen kauteen tyytyväinen. Olin ainut kuljettaja Autokrossi-luokassa joka oli jokaisessa kilpailussa finaalissa ja niistä neljässä kolmen joukossa podiumilla, Tukiainen laskee.

Tukiainen jatkaa kaudella 2018 Autokrossi-luokassa samalla Toyota MR2-automallilla.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross