Pienoisautoilu 03.04.2019

TUA Areenan laajennustyöt valmistuneet – uuden RC-drifting pienoisautoiluradan avajaiset tulevana lauantaina

Pienoisautojen driftingiä voi verrata oikeiden autojen vastaavaan lajiin. Kuva: Toni Liimatta.

Turun Urheiluautoilijat ry:n hallinnoiman TUA Areenan laajennustyöt ovat valmistuneet ja driftingradan viralliset avajaiset pidetään tulevana lauantaina 6. huhtikuuta kello 12-17.

Uuden radan myötä TUA Areena pitää sisällään nyt kolme ratavaihtoehtoa pienoisautoilun harrastajille: touring, krossi sekä nyt myös SM-tason driftingrata. Sisäareenan lisäksi Turun Urheiluautoilijat hallinnoi Turun Jyrkkälässä sijaitsevaa ulkorataa, jossa taistellaan jälleen tulevana kesänä mm. M8-luokan Suomen mestaruuksista.

Radio-ohjattavat driftingautot ovat esikuvistaan 10 kertaa pienempiä malleja, joissa mm. valot, äänimoduulit ja pienet savukoneet takaavat näyttävän menon. Harrastuksen alkuun pääsee muutamalla satasella, päivitysosia voi tietysti tilata vaikka kuinka paljon. Driftaus on pienoisautoilun uusi kasvava laji, jossa nopeuden sijaan voittajat ratkaistaan tyylipisteillä. Arvostelukriteerit ovat pienoisautojen kohdalla siis täysin samat kuin isoilla autoilla.

Turun Urheiluautoilijat toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi lauantaina TUA Areenalle, osoitteeseen Lukkosepänkatu 7, 21280 Turku, seuraamaan näyttäviä ajolinjoja ja tutustumaan samalla lajiin. Lisäksi Areenalla ajetaan on road -kerhokisat, jossa paremmuudesta mittelevät seuran omat pienoisautokuljettajat Mini Coopereilla ja rekoilla. Paikalla myös buffet, jossa voi käydä nauttimassa vaikka kahvia ja pullaa.

Teksti: Patrick Rupponen, Turun Urheiluatoilijat ry Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu