Rallicross 17.06.2019

Trogenille Hell oli helteinen pettymys

Nyt edes onni ei ollut Sami-Matti Trogenin puolella, vaan hän jäi finaalin ulkopuolelle. Kuva: Jan Kåre Rafoss.

Sami-Matti Trogenin koko kauden jatkunut epäonni rallicrossin RX2-luokassa puhkesi täyteen kukkaan Norjassa viikonloppuna. Hell oli 17-vuotiaalle Trogenille nimensä veroinen pätsi, hän jäi finaalin ulkopuolelle.

Kauden kolmessa aiemmassa kilpailussa Trogen on raivannut tiensä finaaliin taidolla ja osittain onnellakin. Lohjalainen on ollut jokaisessa kilpailussa lopulta neljäs. Sijoitus sarjassa oli ennen Norjaa myös neljäs, nyt se on viides.

Kilpailuviikonloppu Hellin Lånkebananin upeissa maisemissa käynnistyi hyvin. Trogen ajoi harjoituksissa kärkivauhtia, mutta jo ensimmäisessä alkuerässä totuus iskettiin jälleen kerran silmille. Lähtöpaikka oli, kuten kauden jokaisessa kilpailussa, ulkoradalta. Eikä auto kiihtynyt kunnolla, joten heti alkoi tapahtua.

Ensimmäisessä erässä kilpakumppani kaatoi autonsa lähdössä ja Trogen sai siitä osumaa, ja meno osittain hajonneella autolla oli tahmeaa. Toisessa erässä hajosi rengas, ja kun kolmannessa kilpakumppanit kolaroivat edessä pistäen Trogenin ahtaalle, alkoi tunnelma Hellin pätsissä olla kuuma. Jotain olisi tehtävä.

SET promotion -tallin mekaanikot löysivät vian, joka on ollut autossa pidempään. Vaihteiston niin sanottu katkaisija jäi vaihdon jälkeen hetkeksi päälle, mikä haittasi kiihtymistä ja jokaista vaihtokertaa. Kun vika oli korjattu, ei Trogenia pidätelty neljännessä erässä. Startin jälkeen hän syöksyi suoraan jokerikierrokselle ja teki yleisöä villinneen ohituksen survaisemalla autonsa rajusti kanttikiveä hyväksi käyttäen kahdesta kilpakumppanista ohi. Lisälenkin ajoitus onnistui täydellisesti. Trogen voitti erän ja oli kokonaistilanteessa kolmanneksi nopein. Trogen onnistui jälleen nousemaan suosta juuri tärkeimmällä hetkellä.

Mutta sitten musteni. Semifinaalissa Trogenin lähtöpaikka oli toisesta rivistä, eikä lohjalainen päässyt sieltä hyökkäämään. Vaikka kierrosajat olivat vertailukelpoisia muihin nähden, ei rajusta yrityksestä huolimatta paikkaa finaaliin auennut. Trogen tuli kolhitulla autolla maaliin kuudentena.

– Jäin kaverin taakse ja kun yritin vähän epätoivoisesti ohi, ei enää riittänyt tila. Harmittaa tosi paljon, kierrosajat olivat hyviä kun saatiin auto toimimaan, Trogen kertasi pettyneenä.

Tiukkaa vääntöä Hellin helteessä. Kuva: Jan Kåre Rafoss.

Osakilpailun voitti ruotsalainen Oliver Eriksson, joka myös johtaa sarjaa. Norjan Ben-Philip Gundersen oli toinen ja Suomen Jesse Kallio kolmas. Kallio on pisteissä kakkosena.

RX2-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsin Höljesissä 6.-7.7.

Tilanne 4/7
1) Oliver Eriksson 119p
2) Jesse Kallio 98p
3) Fraser McConnell 81p
4) Ben-Philip Gundersen 74p
5) Sami-Matti Trogen 67p

RX-luokan finaali Norjasta:

Teksti: Toni Lönnroos / Sami-Matti Trogenin tiedotus, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross