Rata-ajo 10.06.2019

Trogen vieraili formulan ratissa – Tuloksena voitto ja toinen sija

Sami-Matti Trogenin vieraili formuloissa oli erittäin onnistunut. Kuva: Tero Niemistö.

Rallicrossia maailmalla RX2-luokassa ajava Sami-Matti Trogen teki yllätyspaluun F4:n rattiin viikonloppuna Ahveniston Rata SM -osakilpailussa. Lohjalainen oli ensi metreistä hyvässä vauhdissa, otti aika-ajossa paalupaikan ja kiihdytti uransa ensimmäiseen formulavoittoon. Toisessa kilpailussa 17-vuotias Trogen kurvaili Ahveniston kiemuroissa toiseksi.

Formula Academy Finland -sarjan Ahveniston osakilpailussa ajettiin viikonloppuna kaksi kilpailulähtöä, kun perjantaina nuorukaiset keskittyivät harjoituksiin. Trogen osoitti sopeutuvuutensa ja oli toiseksi nopein jo harjoituksissa, mutta sitten eteen tuli odottamattomia ongelmia.

– Lämmöt olivat pitkälti yli sadassa, ja huomasin, ettei auto jaksa kulkea niin hyvin kuin pitäisi, joten ajoin varikolle, ettei tule lisää vahinkoa. Tiimi otti auton tutkintaan ja se meni yöksi korjattavaksi, Trogen kertasi.

Lauantaina ajettiin aika-ajo, jossa Länsiväylän Urheiluautoilijoita edustava Trogen oli nopein. Iltapäivän kilpailussa paalupaikalta startannut Trogen onnistui hyvin lähdössä ja kiihdytti ykkösenä Ahveniston vaativiin ensimmäisiin mutkiin. Trogen pystyi venyttämään välittömästi eroa toisena olevaan Markus Laitalaan.

Kilpailussa ajettiin 25 minuuttia plus yksi kierros. Kilpailun puolessa välissä eteen tuli kierroksella ohitettava eikä ohituspaikkaa heti avautunut. Laitala pääsi tässä vaiheessa vajaan sekunnin päähän, mutta sitten lohjalainen lisäsi vauhtia ja tuli ylivoimaisena voittajana ruutulipulle.

– Hyvä, mutta kova kisa. Oli niin kuuma. Jouduin vähän hidastelemaan, kun kierroksella ohitettava ei päästänyt ohi. Joka tapauksessa nyt on hyvä fiilis!

Sami-Matti Trogenin viikonloppu ei olisi voinut mennä juurikaan paremmin. Kuva: Tero Turunen.

Toinen kilpailu ajettiin sunnuntaina, ja koska Trogen ajoi ensimmäisessä kilpailussa nopeimman kierrosajan, oli hän oikeutettu paalupaikalle myös toisessa kilpailussa.

Tällä kertaa startti ei mennyt niin hyvin kuin edellisenä päivänä. Renkaat sutivat hetken ja kilpakumppani Laitala pääsi edelle. Tässä järjestyksessä mentiin kilpailun puoleen väliin ja ennusmerkit lupailivat voittotaistelua, jota ei lopulta kuitenkaan tullut ja Trogenin oli tällä kertaa tyytyminen toiseen sijaan.

– Pysyin Laitalan perässä, mutta sitten en vain saanut ohitettua ja lopulta alkoivat koneen lämmöt vähän nousta. Olen tosi tyytyväinen kuitenkin koko viikonloppuun ja haluan lähettää kiitokset kaikille tukijoille, erityiskiitokset LVI-Säätö M. Kanniselle, joka mahdollisti mun ajamisen, sekä Marko Koiraselle ja koko tallille. Oli upeaa olla taas mukana. He ottivat minut taas niin hienosti vastaan, kuin olisi kotiin tullut. Ehkä vielä jonain päivänä uudestaan, Trogen paketoi.

Tulokset

Teksti: Toni Lönnroos.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo