Rata-ajo 16.10.2017

Trogen pyyhkii Navarran kilpailun mielestään ja keskittyy Assenin F4 NEZ-sarjan finaaliin

Sami-Matti Trogenin Navarran kisaviikonloppu oli haasteita täynnä. Kuva: Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Espanjan F4-sarjan kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu kisattiin viikonloppuna Navarrassa. Sarjassa ajetaan yhteensä seitsemänä viikonloppuna, ja jokaisen viikonlopun aikana kaksi tai kolme starttia. 

Edellisessä osakilpailussa Jerezissä Sami-Matti Trogenin varoitustili täyttyi, hän sai kolmannen varoituksen ja se tiesi kymmenen sijaa huonompaa lähtöruutua ensimmäiseen kilpailuun. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut luotuun taktiikkaan, keskittyminen oli suunnattu vain ajamiseen ja kilpailusta nauttimiseen.

Nuorukainen kertoi ennen lauantain kilpailua ”uhkuvansa tarmoa”, mutta illalla lohjalainen oli tuskastunut ja allapäin.

– Tosi karmea päivä takana! Vaikeudet alkoivat heti, aika-ajossa kierroksen ajettuani raidetanko meni poikki ja se siitä, Trogen harmitteli.

– Starttasin kisaan viimeisestä ruudusta. Lähtö onnistui hyvin ja ajaminen maistui. Nousin heti neljä sijaa, kunnes muutaman kierroksen jälkeen tunsin ettei auto kulje, tehot vain katosivat jonnekin. Kaverit huiskivat ohi sieltä täältä ja putosin viidenneksitoista. Jäi kyllä paha maku tästä päivästä, toivon vain että auton turbo saadaan kuntoon huomiseen kahteen kisaan.

Sunnuntaina Trogenin ajatuksena oli päästä toimivalla autolla maaliin, nauttia kilpailemisesta ja mahdollisista ohituksista.

– En ottanut mitään paineita, lähdin ruudusta kuusitoista, joten jos kaikki menisi hyvin, niin ohitettavaa tulisi ja se vähän piristi mieltä. Ja menihän se kuten ajattelin, on myönnettävä, että tuntui jo hyvältäkin, kun sain ohitella kilpakumppaneita. Tein mielestäni hyvän nousun kymmenenneksi, mutta sitten oli edessä kaveri, jonka ohi en enää päässyt. Mutta se oli jo ihan ok kisa, pääsin nauttimaan kunnon taistelusta.

– Päivän toiseen kisaan lähtöpaikka oli vähän parempi, starttasin kahdennestatoista ruudusta ja ajattelin, että nyt vedän niin raivolla, että jää hyvä maku viikonlopusta. No kestihän sitä riemua taas pitkään, pääsin pari sijaa nousemaan, kun pamahti. Kaveri ajoi sen verran tehokkaasti kylkeen, että lensin ulos radalta, sudittelin aikani hiekalla ja pääsin jatkamaan. Auto kesti rysäyksen, mutta olin jo parikymmentä sekuntia muiden perässä. Ajoin aika kiukulla, sain letkan vielä kiinni ennen maalia, mutta ei siitä paljoa lohtua herunut, Trogen puhahtaa.

Kausi on kalkkiviivoilla, ja tässä vaiheessa otetaan aikalisä. Trogen ajaa vielä yhden kilpailun, NEZ F4-sarjan finaalin Hollannin Assenissa tulevana viikonloppuna. Vuosi ei kuitenkaan autourheilun parissa pääty, vaan katseet on jo siirretty tulevaan. Kausi 2018 tulee nopeasti ja tiimissä ollaan valmistauduttu ottamaan varaslähtö testeihin ensi kautta silmällä pitäen.

Assenin kilpailuun lähdetään jo keskiviikkona, sillä rata on Trogenille uusi.

– Hyvä päästä nopeasti taas kisaamaan ja pyyhkimään edellisen viikonlopun harmitus pois. En ole aiemmin Assenissa ajanut, mutta torstaina saan treenata ja perjantainakin on vielä pari vapaata harjoitusta. Navarrassa autoon vaihdettiin turbo, joten jos ruuti on kuivaa ja auto pelaa, voi hyvä sijoitus olla ihan mahdollinen.

– Hollannissa saattaa olla aika vaihteleva keli, olen seurannut sääennusteita ja voi olla, että ajetaan hetki märällä radalla. Toisaalta mulle kelpaa nyt kaikki, kunhan ei ihan kaatosadetta tule, pääasia on että auto toimii koko viikonlopun, Trogen päättää.

Assenin aikataulu:

Lauantai 21.10.

Klo 11.40 aika-ajo 1
Klo 15.45 kilpailu 1 (25min + 1 kierros)

Sunnuntai 22.10.

Klo 11.10 kilpailu 2 (18min + 1 kierros)
Klo 13.40 aika-ajo 2
Klo 17.15 kilpailu 3 (25min + 1 kierros)

Trogenin Facebookista löytyy jälleen linkkiä tulevan kilpailun seuraamiseen, mikäli järjestäjä sen mahdollisuuden tarjoaa.

Teksti: Toni Lönroos / Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo