Rallicross 22.11.2016

Trogen ja Markkanen ensimmäiset RX Academyn kuljettajakiinnitykset

Kalle Markkanen (vas.) ja Sami-Matti Trogen on nimetty RX Academyn kuljettajiksi. Kuva: RX Academy.

Rallicrossin RX Academy -valmennusohjelma on julkistanut ensimmäiset kuljettajansa. Molemmat kuljettajat tulevat Suomesta, sillä akatemiaan on nimetty nuoret rallicross-lupaukset Sami-Matti Trogen ja Kalle Markkanen.

Molemmilla nuorilla miehillä on jo paljon rallicross-kokemusta takana. Trogen ajoi Set Promotionin Super1600 Renault Twingolla Rallycross Challenge European -sarjassa ja saavutti muun muassa Unkarin osakilpailun voiton.

Markkanen on puolestaan voittanut Crosskartien suomenmestaruuden kahdesti ja ollut kolmas rallicorssin Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa viime kaudella. Markkanen on myös nähty BMW Minin ratissa FIA:n rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokassa.

Ensi kaudella kaksikko saa alleen Renault Clio Cup RX Academy -autot ja tavoittelevat ohjelman pääpalkintoa, joka on täysi kausi kansainvälisen autoliiton rallicrossin EM-sarjassa vuonna 2018. Lisäksi he pääsevät harjoittelemaan niin fyysisiä kuin henkisiä kykyjään sekä opettelemaan PR-taitoja.

– On hienoa päästä jo näin aikaisin nimeämään ensimmäiset kuskit RX Academyyn, kun projekti kuitenkin julkaistiin vasta viime viikolla. Nämä kaksi nuorta kuljettajaa ovat erittäin lupaavia kykyjä ja odotamme innolla, että pääsemme työskentelemään heidän kanssaan, toteaa RX Academyn rehtori Jussi Pinomäki.

Teksti: RX Academy tiedotus / Moottoriurheilu.tv

RX Academylla halutaan luoda rallicrossin maailmanmestareita

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross