Trial 16.07.2017

Trial-kärpänen puraisi naisia Tervakoskella

Iso joukko naisia pääsi lauantaina kokeilemaan trialia. Kuva: Sari Kiuru

Aurinkoinen Tervakosken varikko otti vastaan eilen lauantaina 15.7. hienon joukon naisia, jotka halusivat tutustua trialiin.

Tervakosken Moottorikerho järjesti ensikertaa kyseisen naisille suunnatun lajikokeilutapahtuman. Hyväntuulinen porukka kuulosteli varikon tunnelmaa ennen varsinaisen tapahtuman alkua. Naisia tuli tullut paikalle ympäri Suomea. Osa tullut autolla ja motoristinaisiakin näkyi useita.

Lajia testaamaan tulleet naiset ja tukijoukot toivotettiin tervetulleeksi Tessa Kallion hienolla trial-esityksellä. Nuorten 16-vuotias SM-trialkuski Tessa Kallio on ehtinyt jo puolet elämästään harrastaa lajia, ja yleisö sai nähdä kuinka kevyesti Tessa nousi pyörällä kallion rinnettä ylös. Yleisö pääsi myös tarkastelemaan aivan läheltä, kuinka jyrkkä rinne oli, ja osa yleisöstä näki ensimmäistä kertaa näin läheltä trial ajoa.

Kuva: Sari Kiuru

Esityksen jälkeen tuli paljon hienoja kysymyksiä lajista. Tessa antoi niihin kattavat vastaukset. Tessa ajoi kolmeen eri otteeseen näytökset eri paikoissa, jolloin yleisö näki vieläkin vaativampia paikkoja.

Sitten päästiin varsinaiseen testaamiseen. Varikolla oli varusteita odottamassa kuskeja. Nopeasti löytyivät oikean kokoiset saappaat ja kypärä sekä hanskat, jotka ovat trialin tärkeimmät varusteet. Hieno naisjoukko oli valmiina turvallisuuskoulutukseen. Harri Oittinen kävi läpi hallintalaitteet ja lajin tärkeimmät asiat ennen testaamisen alkua.

Varikolle oli rakennettu alue, josta löytyi pujottelukartioita, lankkuramppi ja muutamia tukkeja ylitettäväksi. Erilaisia trial-moottoripyöriä odotti rivissä kuskeja. Myös kaikki sähkömopokoot löytyivät testattavien mopojen rivistä. Pienimmässä mallissa on apupyörät, joten pienetkin tytöt pääsivät testaamaan.

Jokainen testaamaan tullut nainen sai oman oppaan, jonka avulla valittiin taitoihin sopiva pyörä, ja sitten hallintalaitteiden kertauksen jälkeen päästiin itse asiaan. Kaikki naiset lähtivät testaamaan lajia rohkeasti. Pyörät tottelivat kuskeja kokemukseen nähden todella hyvin, ja jokainen nainen tiesi taitotasonsa. Testausalueella pyörät liikkuivat kokoajan, ja testaajat vaihtuivat vauhdissa. Testaajat tankkasivat välillä kahvion herkkuja ja eikun taas matkaan!

Paikalla oli kaikentasoisia testaajia. Nuorin kuski oli 3-vuotias. Osa kuskeista lähti kokeilemaan myös metsäpoluille. Pyörät nousivat hienosti hiekkarinnettä ylös, ja kuskit palasivat turvallisesti jaksolta takaisin. Mukana olleet enduro-naiset kävivät vaativammissa kohteissa kokeilemassa millainen laji on hieman haastavampana.

Suuri porukka innokkaita naisia sekä heidän tukijoukkonsa olivat tulleet paikalle. Aurinko paistoi koko päivän kirkkaalta taivaalta, mutta sitäkin enemmän paistoi jokaisen naisen kasvoilla innostus ja tekemisen ilo. Naiset olivat tyytyväisiä päivään, ja jokainen sai kokeilla sopivasti lajia.

Ja taisi siinä trial-kärpänen puraista aika kovaakin osaa naisista. Kotiin viemisenä valtavan kokemusmäärän lisäksi oli kunniakirja ja ruusu.

Hieno päivä hienojen naisten kanssa – kaunis kiitos kaikille osallistuneille!

Teksti: Sari Kiuru

Kuva: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial