Trial 23.05.2019

Trialin Suomen Cup jatkuu sunnuntaina Kirkkonummella

Aaro Sämpi on tunnollinen harjoittelija. Nuoresta iästään huolimatta kokemustakin lajista on kertynyt. Kuva: Jari Leipijärvi

MP-taito järjestää Suomen Cup -sarjan kolmannen osakilpailun harjoitusalueellaan Vuohimäessä. Sarja alkoi Tervakoskella ja jatkui Forssassa. Kirkkonummen jälkeen sarja jatkuu Espoossa ja Nokialla. Yksi kisapaikka on vielä avoinna, kun Salon kilpailut muuttuivat PM-kisaksi.

Kaksi Cup-luokkaa

Suomen Cup arvosta ajetaan kahdessa luokassa TR4 ja TR5J. Kilpailussa on mukana kuitenkin myös TR2, TR3, TR5, TR6, TR6J, TR7 ja TR7J. Luokkien nimeäminen muuttui ja nyt voidaan sanoa, että mitä pienempi TR numero niin sitä vaativimmasta jaksoista on kysymys.

TR5J

Tervakosken Veeti Kaunisto on voittanut molemmat ajetut kilpailut ja johtaa sarjaa selvästi. Hämeen moottorikerhon Werneri Mikkola ja Manu Ruotsalainen seuraavina. MP-taidon Aaro Sämpi on hienosti neljäntenä ja vain pinnan päässä kolmannesta. Kotikallioillaan voidaan odottaa Aaron antavan vielä kovemman vastuksen vierailijoille. TR5J-luokassa mukana myös Konsta Haapanen, jonka isä Jussi on voittanut muutaman Suomen mestaruuden ja ollut lajin legenda jo vuosia. Konstalle taitaa jäädä perheen edustus tänä vuonna Jussin akillesvamman vuoksi.

TR4

Luokan nimi oli ennen +40. Se kertonee jo aika paljon. Mukana on entisiä, ja tietenkin nykyisiäkin, mestareita. Salon Veijo Matinaho ja Riihimäen Jörgen ”Jörö” Nylund ovat myös järjestöpuolella aktiivisia Moottoriliiton lajiryhmän jäseninä. Jörö johtaa cup-sarjaa ja Veijo kakkosena. MP-taidon kisan Mustana hevosena tulee olemaan kerhon oma kuski Jorma Eräkare. Jorma on tehnyt comebackin trialin ympyröihin ja ainakin harjoittelumäärät on aika hurjat. Silloin ennen Jorma ja veli Raimo olivat Suomen aivan huippua. Nyt sitten vähän odotellaan Raikenkin paluuta lajin pariin. Nuorempaa ajajapolvea edustaa Pyry Nikkanen.

TR2

Kerhon katse suuntautuu Mikko von Platoon. Mikon treenimäärät ovat myös aika hurjia. Josko nyt kotikallioilla natsaisi kunnolla. Kisahommiin myös palannut Forssan Onni Oja ja Tampereen Samuel Jääskeläinen antanevat kovimman vastuksen.

TR3

Sämpin perheen vanhempi ajaja Arttu on ilman muuta luokan suurin suosikki. Myös Artun treenimäärät niin moottoripyörällä kuin pyörätrialissa ovat erittäin kovaa luokkaa. Kotimaastossa Artulla on tietenkin myös etu. Kovimman vastuksen antanee Kristian Ilvessuo ja luokan konkari Pertti ”Teräspertti” Teräsahde. Nuoruus ja vähän iäkkäämpi lajikokemus kohtaavat.

TR5

Muka ennakkoon kaksi ajajaa; Kauko Kuusinen, joka todella pitkän linjan trialistina lienee voittajasuosikki ja Tommy Lind.

TR6

Voittajasuosikki on Tomi Hämäläinen Vammalasta.

TR6J

Ylä-Savon MK:n Tuukka Leskinen on suosikki, mutta entinen MP-taitolainen nyt Espoon moottorikerhoa edustava Barry Rautia antanee kovimman vastuksen.

TR7

MP-taidon Jere Mikkilä on käynyt läpi pitkän kuntoutuksen viime syksyisen vakavan onnettomuuden. On hienoa, että kaveri on pystynyt palaamaan kilpaoluihin.

TRJ

Luokassa kaksi ainakin toisen polven ajajaa. MP-taidon Max Jahn, jonka isä Ossi on kilpailunjohtaja ja Juho-Pekka Reijo, jonka isä on ajanut monipuolisesti eri lajeja.

Mukana on myös näyttävä joukko virolaisia. Heidän ajamista luokista on vielä pientä epäselvyyttä.

Viikonvaihde on MP-taidolle melkoinen voimankoitos. Kerho järjestää kaksipäiväisen harjoitusleirin kaiken ikäisille harrastelijoille kisa-alueella perjantaina ja lauantaina. Itse kisa siis hieman poikkeuksellisesti sunnuntaina.

Kisa alkaa klo 10 ja siinä ajetaan 3 kierrosta, 8 jaksoa. Kisan ratkaisut on alkuiltapäivästä. Kaikki jaksot ovat kävelymatkan päässä varikolta. Kisaan on tietenkin vapaa pääsy ja paikalla on runsas buffetti.

Teksti: P.T. Rapakivi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial