Trial 14.05.2018

Trialin SM-sarja käynnistyy Tervakoskella

Timo Myöhänen. Kuva: Jari Kohonen

Trialin SM-sarja avataan Tervakoskella lauantaina 19.5. Kilpailu käydään tutuissa maastoissa ampumaradan ympäristössä. Viime vuonna hyvän suosion saaneet yleisöjaksot varikkoalueen rinteessä saavat tänä vuonna jatkoa. Jukka Pylväs hoitaa taas ammattitaitoisen kuulutuksen ja viime vuonna haasteelliseksi osoittautunut iso kynnys haulikkorinteen päällä on myös tällä kertaa ajettavana, ja kun vielä makkarakioski on ihan lähellä, on yleisöllä viihdettä koko päiväksi.

SM-sarjan luokat uudistuivat täksi kaudeksi. Eliitti muuttui TR1-luokaksi, A-luokka TR2:ksi, B-luokka TR3:ksi. Kokonaan uutena luokkana tuli junioreiden Suomen Cupista ajava TR3J. TR4:n vaikeustaso vastaa viime vuoden 40+, mutta ilman 40-vuoden alaikärajaa ja TR5 on helpoin luokka. TR1-luokka ajaa Suomen mestaruudesta ja muut luokat Suomen Cupista.

Vaikka luokkien nimet vaihtuvat, ennakkoasetelmat ovat tutut ainakin Suomen mestaruudesta ajavassa TR1:ssä; Hämeen Moottorikerhon hallitseva mestari Timo Myöhänen lähtee puolustamaan mestaruutta, konkari Jussi Haapanen on edelleen ykköshaastaja ja viime vuonna tiukan taiston pronssista käyneet Jere Karjalainen ja Leevi Lindqvist yrittävät myös murtautua terävimpään kärkeen.

TR2-luokassa järjestävän seuran Tervakosken Moottorikerhon Leevi Paajanen otti ennakkosuosikin viitan harteilleen voittamalla samoissa maastoissa huhtikuussa ajetun Pälvi-Trialin. Myös muiden Suomen Cup -luokkien kärkitaisteluihin on odotettavissa TeMK:n kuskeja. B-luokan viime vuonna voittanut Ilkka Oittinen lähtee yrittämään tempun uusimista TR3-luokassa, Tessa Kallio avaa kautensa TR3J:ssä ja onnistuessaan taistelee kärkisijoista. 40+-luokkaa tänä vuonna suvereenisti hallinnut TeMK:n Jari Leipijärvi on luokan TR4 suosikki, kirittäjinään muun muassa seurakaverit Ari Kyöstilä ja Jörgen Nylund. TR5-luokassa kotimaastoissa ajavat Kauko Kuusinen ja Juha Lamberg ovat ennakkoon luokan kärkikahinoissa mukan,a ja samassa luokassa kerhon 11-vuotias Veeti Kaunisto starttaa ensimmäiseen SM-kilpailuunsa.

Teksti: Ilkka Oittinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial