Trial 09.06.2019

Trialin SM-kausi käynnistyi Tervakoskella

Timo Myöhänen taiteilee kilpailun toisella jaksolla. Kuva: Jari Leipijärvi

Tervakoskella ajettu SM Trial tarjosi lauantaina kuljettajille kuumat olosuhteet. Kuivat, mutta pölyiset kalliot olivat paikoitellen yllättävän liukkaita ja raskas reitti aiheutti paljon käsien kramppaamisia, mutta mitään totaalisia uupumuksia ei nähty.

TR1-luokassa kilpailu lähti käyntiin Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhäsen johdolla, sillä hän ajoi neljä ensimmäistä jaksoa nollilla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Myöhänen (8vp) ennen Jere Karjalaista (14vp) ja Leevi Lindqvistiä (18vp).

Toisen kierroksen ensimmäisellä jaksolla Myöhänen kaatui, josta seurasi myös pyörän huoltoa varikolla. Toisen kierroksen paras oli Lindqvist (12vp) ennen Karjalaista (14vp) ja Myöhästä (15vp). Kokonaistilanne kiristyi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä.

Kolmannella kierrokselle Myöhänen takoi kovat pohjat ja peli oli sillä selvä, joten voitto Myöhäselle ja kahdeksannen Suomen mestaruuden jahti alkoi täydellä pistepotilla.

Toisesta sijasta käytiin tiukkaa kisaa. Karjalainen karkasi jo 7 pistettä Lindqvistin edelle, mutta puolessa välin kierrosta ero oli kaventunut taas ainoastaan kahteen pisteeseen. Loppujaksoilla Karjalainen sai kasvatettua eroa kymmeneen pisteeseen ja nappasi näin ollen toisen sijan. Kolmas oli Lindqvist.

TR2 Suomen Cup -luokassa Kirkkonummen MP-taidon kokenut Mika Oksanen otti johtopaikan ensimmäisestä kierroksesta alkaen, eikä antanut nuoremmille mahdollisuuksia. Voitto 11 vp:n erolla toiseksi ajaneeseen Samuel Jääskeläiseen (43vp). Kolmas oli Mikko VonPlato (53 vp).

TR3J-luokassa Anton Parkkonen johti ensimmäisen kierroksen jälkeen (11vp) ja Arttu Sämpi oli toisena (14vp).

Sämpi siirtyi kuitenkin johtoon toisen kierroksen aikana, ja kruununa hieno neljän virhepisteen viimeinen kierros varmisti hänelle voiton (26vp). Toinen oli 39vp:llä Parkkonen ja kolmanneksi ajoi hienosti Veeti Kannisto kasikymppisellä (68vp).

TR3-luokan voitti Sami Mannila (15vp). Ilkka Oittinen oli toinen 28vp:llä ja Pertti Teräsahde kolmas (49vp).

Järjestävän kerhon kuskit ajoivat kolmoisvoittoon TR4v-luokassa. Harri Oittinen oli ykkönen (3vp), Ari Kyöstilä toinen (17vp) ja Jukka Kuusinen kolmas (24vp).

TR5-luokassa Juha Lamberg ajoi voittoon (12vp). Toinen oli Kauko Kuusinen (18vp) ja kolmas Peetu Leskinen (19vp).

Teksti: Moottoriurheilu.tv & Ilkka Oittinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial