Trial 31.08.2018

Trialin SM-kausi jatkuu viikonloppuna Espoossa

Espoon Moottorikerhon Niko Nurmio ajoi PM-kisoissa molempina päivinä palkintopallille. Kuva: LiveTrialia

Espoon Kolmperä täytyy tulevana viikonloppuna Suomen huipputrialisteista, kun Espoon Moottorikerho järjestää kaksipäiväiset trial-kisat.

Lauantaina ajetaan kauden kuudes ja samalla viimeinen Suomen Cupin osakilpailu ja sunnuntaina on vuorossa neljäs SM-osakilpailu. Kuljettajia on ilmoittautunut mukaan yhteensä lähes 70.

Suomen Cupin 40+-luokkavoittaja ratkaistiin jo edellisessä kilpailussa heinäkuussa, kun Tervakosken Jari Leipijärvi ajoi viidenteen voittoonsa. Veteraaniluokassa nähdään kuitenkin tiukka taistelu toisesta sijasta Tervakosken Jörgen Nylundin ja Mikkelin Marko Itäkunnaksen välillä. Edellisviikonloppuna PM-kilpailussa Open-luokan voittoon ajanut Nylund on ennen viimeistä kilpailua neljän pisteen johdossa, mutta Leipijärven luokkavaihdon johdosta on Itäkunnaksella vielä mahdollisuus kivuta Nylundin ohi toiselle sijalle. Leipijärvi nähdään sunnuntaina TR3-luokassa.

C-Super-luokan pistejohdossa selvällä erolla on Hämeen Moottorikerhon Vilkku Selin. Toisena niin ikään Hämeen Moottorikerhoa edustava Leevi Seppä ja kolmantena edellisen osakilpailun voittaja, Tervakosken Veeti Kaunisto. Hämeen Moottorikerhon Kristian Ilvesuo lymyää vain kolmen pisteen päässä tervakoskelaisesta.

Kansallisissa C- ja Jokamies-luokissa nähdään taas myös useampi virolainen kuljettaja suomalaisia haastamassa.

Sunnuntaina kauden neljännessä SM-osakilpailussa mittaa toisistaan ottavat TR-luokkien kuljettajat.

TR1-luokkaa johtaa Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustavaan Jussi Haapaseen. Haapasen Kerhokaveri Jere Karjalainen pitää tiukasti kolmatta sijaa. Luokan neljäntenä on MP-taidon Leevi Lindqvist, joka edellisenä viikonloppuna ajetuissa PM-kisoissa taituroi Myöhäsen ja TR2-luokkaa johtavan Paajasen kanssa PM-joukkuekisassa pronssille.

TR1-luokassa ajaa myös EMK:n oma poika, Niko Nurmio, joka PM-kisassa ajoi nuorten luokan henkilökohtaisessa kisassa kolmanneksi ja Suomen nuorten joukkueessa toiseksi. Kärkikolmikko, Myöhänen, Haapanen ja Karjalainen tullaan näkemään myös syyskuun lopussa Tsekeissä ajettavassa joukkueiden MM-kilpailussa.

TR2-luokassa on tänä vuonna nähty hienoa kasvua. Luokkaa johtaa Tervakosken Leevi Paajanen ja toisena on kilpajaksoille paluun tehnyt MP-taidon Ossi Jahn. Paajasen ja Jahnin haastaa PM-joukkuekisassa hopeaa taiteilleet juniorit Samuel Jääskeläinen, Leevi Seppälä ja Mikko von Plato. Lisäksi Espoon jaksoilla nähdään TR2-luokkaan paluun tekevä Sami Kymäläinen.

TR3-luokkaa johtaa selvästi Tervakosken Ilkka Oittinen. Hänet haastaa Salpausselän Moottorikerhon Pertti Teräsahde sekä jalkavaivoista kärsinyt Hämeen Moottorikerhon Tommi Kallio. 40+-luokan voiton nimiinsä kuitannut Tervakosken Jari Leipijärvi ottaa myös mittaa kerhokaveristaan ajamalla ensimmäisen kisansa TR3-luokassa.

TR3 J -luokka on kirkkonummelaisten junnujen taistelua. Johdossa ennen Espoon kilpailua on Espoon Moottorikerhoa edustava kirkkonummelainen Max Parkkonen, mutta toisena oleva, Kirkkonummen MP-taitoa edustava Arttu Sämpi painostaa päättäväisesti Parkkosta. Kolmantena on Tervakosken Tessa Kallio, joka kävi elokuussa EM-kisoissa Belgiassa kuittaamassa naisten International-luokan voiton nimiinsä. Kallion perässä, vain pisteen päässä on luokkaa johtavan Max Parkkosen pikkuveli Anton.

Sunnuntaina TR4- ja TR5-luokissa ajaa vähän alle kymmenen kuljettajaa, niin junioreita kuin veteraanejakin.

Kilpailun varikko löytyy Espoon Kolmperästä, Ämmässuontieltä. Opastus Nupurintieltä. Varikolta löytyy kahvio ja katsojille on kisaan vapaa pääsy.

Lisätietoja: espoonmoottorikerho.fi/sm-trial-espoo-1.-2.92017

Teksti: Parkkonen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial