Trial 30.08.2017

Trialin pistetaisto kiihtyy – Nokian kisassa tiukkaa vääntöä

Samuel Jääskeläinen. Kuva: Marko Siiskonen

Menneenä viikonloppuna ajettiin Nokialla kaksi trialin osakilpailua – lauantaina SM ja sunnuntaina C-cup. Lauantaina sade teki muutenkin haastavista jaksoista liukkaat, eikä pisteiltä vältytty. Järjestävän seuran, Hämeen Moottorikerhon, omat kuskit pärjäsivät odotetusti, ja voitot tulivatkin Eliitti- ja 40+-luokissa.

Keski-Suomen Moottorikerhon Jussi Haapasella oli hyvät mahdollisuudet haastaa Timo Myöhänen Nokialla, sillä mies on lähes 40 vuoden aikana ehtinyt koluta joka kiven ja kallion. Jännitys pitikin loppuun asti, sillä ensimmäisen kierroksen jälkeen eroa oli Myöhäsen hyväksi vaivaiset kaksi pistettä. Vaikka piste-ero miesten välillä onkin 100-72, vielä ei Myöhänen ole varmistanut luokkavoittoa, sillä kaksi kilpailua on ajamatta – Espoo ja Tervakoski. Joista ensimmäinen vuorossa tulevana viikonloppuna.

Vasemmalta: Nuorten luokan voittaja Samuel Jääskeläinen, nuorten luokan toinen Mikko von Plato, C-Superin toinen Vilkku Selin, voittaja Arttu Sämpi ja kolmanneksi tullut Jesse Kuikka. Kuva: HäMK Tiedotus

Sunnuntaina jännitettiin eniten ratkeaako Nuorten mestaruus jo ennen viimeistä kisaa. Sarjaa johti MP-Taidon Mikko von Plato ja toisena oli Samuel Jääskeläinen Hämeen Moottorikerhosta. Jääskeläinen oli siis pakkovoiton edessä. Hän aloittikin vakuuttavasti ja teki ensimmäisellä kierroksella eroa von Platoon kahdeksan pistettä. Von Platon loppukiri ei riittänyt, vaan mestaruus ratkotaan viimeisessä kisassa Jämsässä.

Jämsä on molemmille uusi tuttavuus, sillä siellä ei ole ajettu vuosiin. Poikien välinen ero on vain viisi pistettä von Platon hyväksi. Jos Jääskeläinen voittaa Jämsässä, von Platon ollessa toinen, on pisteet ja voitot tasan, jolloin sääntöjen mukaan viimeisen yhteisen kilpailun voittaja voittaa mestaruuden.

Super cupissa MP-Taidon Arttu Sämpi on jo varmistanut mestaruuden. Sen sijaan kakkossijasta käydään taistelua, sillä Hämeen Moottorikerhon Vilkku Selinillä ja Tervakosken Moottorikerhon Jesse Kuikalla on sarjataulukossa eroa vain kaksi pistettä.

Teksti: Suvi Haanpää

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial