Trial 06.08.2018

Trialin neljäs EM-osakilpailu ajettiin Italiassa

Osa jaksoista oli pienen kylän keskustassa jossa kilpailua seurattiin päivän mittaan kahviloiden terasseilta. Kuva: Parkkosten tiedotus

Viikonloppuna ajettiin trialin neljäs EM-osakilpailu Pohjois-Italiassa vuorten keskellä pienessä Santo Stefano D’aveton kylässä. Suomesta kilpailuun osallistui EM-kilpailuja ahkerasti kiertävät Parkkosen pojat Max ja Anton.

Puitteet kilpailulle olivat mahtavat; koko kylä eli kilpailussa mukana. Kadulla näkyi satoja trialmoottoripyöriä, ja kahvilat ja ravintolat täyttyivät erimaalaisista kuljettajista. Lähtöalue oli keskellä kylää ja varikkoalueita oli pystytettynä siellä täällä.

Osa jaksoista oli korkealla vuorilla ja osa kylän keskustassa. Korkeimmillaan oltiin lähes 1300 metriä merenpinnan yläpuolella ja kierrokselle kertyi mittaa yli kymmenen kilometriä.

Ajosuorituksen puolesta ei viikonlopun kilpailusta juurikaan jäänyt Parkkosten osalta kerrottavaa. Muutamaa ihan hyvää vetoa lukuunottamatta oli kummallakin pojalla aika lailla ajatus hukassa, eikä ajo sujunut toivotulla tavalla.

– Kokemusta rikkaampana lähdetään Belgiaan valmistautumaan ensi viikonloppuna Bilstainissa ajettavaan viimeiseen EM-osakilpailuun, totesivat veljekset.

Belgiassa Suomea edustaa Max ja Anton Parkkosen lisäksi Jari Leipijärvi, Ilkka Oittinen ja EM-debyyttinsä ajava Tessa Kallio.

Teksti: Betti Parkkonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial