Trial 13.06.2018

Trialin kisakausi jatkuu lauantaina Suomen Cupin kolmannella osakilpailulla Kirkkonummella

C-Super luokan kolmantena oleva Kristian Ilvessuo toukokuussa Forssan osakilpailussa. Kuva: MP Taito

Tulevana lauantaina, 16. kesäkuuta ajetaan trialin Suomen Cupin kolmas osakilpailu Vuohimäessä Kirkkonummella. Suomen Cupin sarjapisteistä kilpaillaan 40+-luokassa ja C-Super-luokassa. Lisäksi ajetaan useita kansallisia luokkia.

Tervakosken Moottorikerhon Jari Leipijärvi on tehnyt muutaman vuoden tauon jälkeen komean paluun kilpajaksoille ja johtaa 40+-luokkaa voitettuaan kaksi ensimmäistä osakilpailua. Sarjataulukon toisena on Mikkelin Moottorikerhon Marko Itäkunnas ja kolmannesta sijasta tiukkaa kisaa käyvät lajiaktiivi, Tervakosken Moottorikerhon Jörgen Nylund ja lajipäällikkö, Salon Moottorikerhon Veijo Matinaho.

C-Super-luokkaa hallitsevat Tampereen juniorit. Kolmanteen osakilpailuun lähdettäessä selvässä johdossa on Hämeen Moottorikerhon Vilkku Selin, toisena kerhokaverinsa Leevi Seppä ja kolmantena niinikään Hämeen Moottorikerhoa edustava Kristian Ilvessuo.

Kansallisissa luokissa tullaan Kirkkonummella näkemään nuorten kuljettajien joukossa muun muassa Jämsän Seudun Moottorikerhon Konsta Haapanen ja järjestävän kerhon, MP-taidon, Aaro Sämpi. Molempien kuljettajien kova harjoittelu näkyy ajamisessa, eikä ehkä vähiten isien, Jussi Haapasen ja Reima Sämpin, vuosien trialkokemuksen johdosta.

Unohtaa ei sovi myöskään Iisalmesta asti kisaan saapuvia veljeksiä, Ylä-Savon Moottorikerhoa edustavia Tuukka ja Peetu Leskistä eikä varsinkaan Tervakosken Moottorikerhon siskoksia Emma ja Hanna Salmenahoa, jotka sitkeästi pistävät kampoihin poijille omissa luokissaan. C-Yleinen-luokassa tullaan näkemään myös pari vasta luokkaan noussutta kuljettajaa.

Aikuisten luokissa positiivisena kehityksenä on uusien nimien ilmestyminen lähtöluetteloihin.

Miten selviytyy Kirkkonummella Vantaan Moottorikerhon Pauli Hänninen tai Lohjan Tony Koskiluoma-Vaarno? Entä pystyykö Forssan Severi Rantanen haastamaan jokamiesluokan konkarin, Tervakosken Moottorikerhon Kauko Kuusisen? Tulosluetteloita sekoittamassa on myös kymmenkunta vironlaista trialkuljettajaa niin aikuisten kuin lastenkin luokissa.

Ratamestari Reima Sämpi on suunnitellut Vuohimäen kallioille kahdeksan jaksoa, jotka ajetaan kolmeen kertaan. Ensimmäinen kuljettaja lähtee jaksoille klo 10.00 ja viimeinen saapuu takaisin noin klo 15.00 Kilpailupaikalle on vapaa pääsy ja kahviossa on tarjolla pientä purtavaa.

Osoite: Båtvikintie 18, Kirkkonummi. Opastus Länsiväylältä

Tulospalvelu kilpailun aikana

Teksti: MP-taito Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial