Trial 19.04.2019

Trialin EM-sarja starttaa tuplaviikonlopulla Italiassa

Kolmatta EM-kauttaan ajava Max Parkkonen ajaa Italiassa tulevana viikonloppuna ensimmäisen kisansa Youth Championship -luokassa. Kuva: Parkkonen Motorsport

Trialin EM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Italian Pietramuratassa, Metzeler Offroadparkissa tulevana viikonloppuna. Sarja jatkuu heti seuraavana viikonloppuna Monzassa ajettavalla toisella osakilpailulla.

EM-sarja ajetaan tänä vuonna kahdessa osassa, ensimmäiset kaksi kilpailua huhtikuussa Italiassa ja kaksi viimeistä elokuussa Ranskassa ja Tsekissä. Suomen sarjaa kiertävälle kuljettajille järjestys sopii hyvin. Väliin mahtuu kesällä Suomen SM-kisoja ja sopivasti treeniä.

Ensimmäiseen kisaan Suomesta ovat lähteneet Parkkonen Motorsportin veljekset Max ja Anton Parkkonen sekä Tervakosken Ilkka Oittinen. Kolmikko suunnittelee ajavansa koko EM-sarjan. Monzan kisassa nähdään kisaamassa lisäksi Suomen huippuvalmentajanakin tunnettu Harri Oittinen.

Parkkonen Motorsportin pojat treenasivat talvella muutamaan otteeseen Espanjassa, joten ajotuntuma on säilynyt läpi talven. Ilkka ja Harri ovat vasta muutaman viikon ajan päässeet talven jäljiltä ajamisen makuun.  

Max taistelee jaksoilla ensimmäisen kisaviikonlopun lauantaina Max Youth Championship -luokassa ja Anton Youth International -luokassa. Sunnuntaina on vuorossa 40+ -luokka, jossa kisaa Ilkka Oittinen.

Maxilla on luottoreppurina edellisvuoden tapaan talven treeneissäkin avustanut Mikko Seistola. Antonia reppuroi isä Jukka Parkkonen, joka toimii sunnuntaina myös Ilkan avustajana.

Reppurin tehtävä on ensisijaisesti varmistaa kuljettajan turvallisuus pahoissa paikoissa, mutta etenkin nuorilla kuljettajilla myös hermojen kasassa pitäminen ja keskittyminen omaan tekemiseen vaatii välillä reppurin tukea.

Torstaina Pietramuratassa treenanneet Max ja Anton ovat kisakauden alkamisesta innoissaan. Kiva päästä testaamaan, mihin talven treenillä on päästy, ja tietysti kiva päästä myös näkemään jo tutuiksi tulleita kilpakumppaneita.

Pietramuratan rinteet on suurelta osin soraa ja pyöreitä irtokiviä, mikä tekee ajamisesta erityisen teknistä ja vaativaa. Jaksot vaikuttaa ensinäkemältä haastavilta, mutta silti pääosin ihan ajettavilta. 

Ensimmäisen osakilpailun lähtöluettelo on suomalaisittain katsottuna kunnioitusta herättävä. Youth International -luokkaa ajava Anton kisaa n. 30 kuljettajan rinnalla, Maxilla on Youth Championship -luokassa reilu 20 kanssakilpailijaa ja Ilkan kanssa 40+ -luokassa ajaa parisenkymmentä kuljettajaa. Kaiken kaikkiaan ensimmäisenä EM-kisaviikonloppuna numeroliiviin pukeutuu reilu 150 kuljettajaa.

Teksti: Parkkonen Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial