Trial 16.08.2019

Trialin EM-kausi päätetään Tsekissä

Tsekin osakilpailun jaksoilta löytyy erilaista haastetta ja vaihtelevuutta. Kuva: Betti Parkkonen

Trialin EM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Ranskan Ancellessa. Suomesta kilpailuun osallistuivat Max ja Anton Parkkonen sekä Ilkka Oittinen.

Ranskan kilpailun järjestelyt herättivät paljon keskustelua. Lisämääräys julkaistiin vain muutama päivä ennen kilpailua, eikä esim. Parkkosten lähtiessä Suomesta poikien kilpailuluokista ollut kuin sisäpiiritietoa. Kilpailupaikalla sama huoleton meno jatkui ranskalaiseen tyyliin. Varikolla ei ollut sähköä, vessoja, suihkuja eikä vettä. Jaksoja myös muutettiin vielä perjantai-iltana jaksoihin tutustumisen jälkeen, eikä kuljettajille kerrottu tai jaksoihin päästetty uudelleen tutustumaan muuttamisen jälkeen.

Kilpailupaikka oli pienessä Ancellen kylässä Ranskan vuorilla.

Helteinen keli pisti kuskit koville ja korkealla ajettaessa moottoripyörätkin vaati jonkun verran säätöä. Korkeuseroja oli 400 metriä ja korkeimmillaan ajettiin 1750 metrissä.

Ratamestari oli mieltynyt kivikkoon ja sen huomasi myös jaksoista. 14:sta jaksosta 13:lla oli pelkkää kivikkoa. 17km kierroksella olisi toki ollut tarjolla muunlaisiakin jaksopaikkoja.

Kilpailu itsessään oli Maxille haasteita täynnä. Tarkoilla kivikkojaksoilla pienikin virhe johti täyteen 5:een pisteeseen, ja niitä kerättiinkin päivän aikana lähes kaikilta jaksoilta.

Anton sen sijaan pisti parastaan ja onnistui hyvin suurimmalla osalla jaksoista. Antonin sijoitus 25:n Youth International -luokan kuljettajan joukossa oli upeasti 10:s.

Sunnuntaina 40+ luokassa ajanut Ilkka Oittinen taisteli kivikossa yhdeksänneksi.

EM-sarjan päätösviikonloppu Tsekissä

EM-sarjan päätöskilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Tsekissä, Sokolovin lähellä Březován kylässä. Pari päivää Saksassa harjoittelemassa viettäneet Parkkoset saapuivat kilpailupaikalle Tsekkiin keskiviikkona, jossa kilpailun järjestelyt olivat jo hyvällä mallilla.

Torstaina Březován kylä täyttyy kovaa vauhtia kilpailijoista, ja hyvin varustelluilla varikoilla näkee hymyileviä kilpakumppaneita ja kuuluu iloista puheensorinaa.

Muutaman nähdyn jakson perusteella luvassa on myös erilaisia ja vaihtelevia jaksoja.

EM-kauden päätöskilpailuissa nähdään Parkkosten ja Oittisen lisäksi ensimmäisen EM-kilpailunsa Youth International -luokassa ajava Vilkku Selin

Ranskan kilpailun tulokset: Fim-europe.eu/categories/778

Tsekin kisan tulokset kilpailun aikana: Trial-live.de/190818HZEPV2/index.php?lang=en

Teksti: Parkkonen Motorsport, Betti Parkkonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial