Trial 07.09.2017

Trialia Jämsässä vajaan 20 vuoden tauon jälkeen – mukana myös kova kattaus endurokuskeja

Varikolla sijaitsevaa stadionjaksoa pääsee seuraamaan ihan vierestä. Kuva: Mikko Mäkelä

Jämsän Seudun Moottorikerho järjestää kauden viimeisen trialin C-Cup-osakilpailun Jämsässä Haaralankankaan motocrossradan läheisyydessä lauantaina 9.9. klo 10-16.

Pitkästä aikaa päästään Jämsässä ajamaan kilpaa, ja mukaan on lähtenyt hyvä määrä kuskeja. Varsinkin JM-Y-luokkaan on ilmoittautunut paljon ensikertalaisia ja vanhoja lajin parissa olleita kuskeja, jotka eivät normaalisti kilpailuja kierrä. On ollut hienoa huomata, että uusi kisapaikka kiinnostaa kuskeja sillä mukaan on ilmoittautunut yli 60 ajajaa.

Nuorten luokassa viimeiseen kilpailuun lähdettäessä tilanne on tiukka. MP-Taidon Mikko von Plato johtaa sarjaa viiden pisteen erolla HäMK:n Samuel Jääskeläiseen. Nuorten luokan mestaruus ratkotaan siis viimeisessä kilpailussa.

C-Super-luokassa tilanne on hieman selkeämpi. Koko kauden superia johtanut MP-Taidon Arttu Sämpi varmisti mestaruuden edellisessä kisassa Nokialla. Toisena sarjassa on tällä hetkellä HäMK:n Vilkku Selin.

Mukaan on ilmoittautunut paljon endurokuljettajia ympäri Suomea. Viikonloppuna selviää, miten käy Pomppu-Pohjolan B:ssä, miten Kanki-Tammisen jalat taittuvat JM-superin jaksoilla ja miten Haljala haastaa Tammiston.

Kuinka kireät trikoot Talvinen pukee päälleen? Entä miten käy kytkinpommi-Jarosen trialkallion jyrkillä rinteillä? Näyttääkö Turkki kaikille miehille ajamisen mallia JM-yleisessä? Muita paikallisia kuskeja ovat Pasi Tsutsunen, Harri Jatkola, Kari Koskinen ja Viljami Mäkelä.

Kilpailussa ovat mukana kaikki luokat. Kahdeksan jaksoa ajetaan kolmeen kertaa. Varikolla on stadionjakso, mitä pääsee seuraamaan ihan vierestä. Muut jaksot sijaitsevat trialkalliolla lähes vierekkäin, ja neljäs jakso sijaitsee hieman kauempana.

Katsojien on siis helppo seurata kilpailua. Jaksot tulee olemaan haastavat, mikäli saadaan vielä vähän vettä ennen lauantaiaamua.

Puitteet tapahtumaa varten ovat hienot. Pari kesää sitten valmistunut kerhotalo tarjoaa kuskeille ja yleisölle muun muassa saunat, suihkut, wc:t, pyörienpesupaikat. Paikalla myös kioski.

Kilpailupaikka: Haaralankankaan motorcrossrata, Haaralantie 135, Jämsä.

Teksti: Mikko Mäkelä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial