Trial 09.03.2016

TRIAL yleisönäytös Kauppakeskus Mylly 5.-6.3.2016

Trial-moottoripyörien ajotapahtuma oli Kauppakeskus Myllyssä, joiden sivuillakin oli hienot ennakkoilmoitukset tapahtumasta. Trial-moottoripyörillä ei ollut aiemmin ajettu näin suuressa mittakaavassa kotimaisessa kauppakeskuksessa. Kauppakeskus Mylly Trialin järjestäjänä oli Turun Seudun Moottoriurheilijat ry. ja tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Kauppakeskus Myllyn sekä Suomen Moottoriliitto ry:n kanssa. Tapahtuma keräsi paikalle väkeä sankoin joukoin ja tunnelma oli hyvä. Näytöksiä oli päivässä useita ja vaikeutta radalla oli hurjasti, joten myös lajin haasteellista puoltakin nähtiin. Aina ei voi onnistua.

Trial-moottoripyörille rakennettiin Myllyntorin alueelle 60 metriä pitkä rata, joka sisälsi esteitä trukkilavoista kaivonrenkaisiin ja kaapelikeloihin. Ajonäytöksissä nähtiin Suomen kärkinimiä: tämän hetken ainoa kansainvälinen kuljettaja MM- ja EM-tasolta Timo Myöhänen, 12-kertainen SM-voittaja Joa Hindren sekä kaksi juniorikuljettajaa Niko Nurmio ja Leevi Paajanen.

Timo Myöhänen kommentoi viikonlopun tapahtumaa onnistuneeksi. Turun Seudun Moottoriurheiljoiden talkoolaiset oli tehnyt suuren työn ja loihtineet hienon radan kauppakeskukseen. Yleisöä oli paljon joka näytöksessä ja heiltä riitti aina kannustusta. Oli mukava myös nähdä paljon nuoria ja lapsia, joita laji selvästi kiinnosti. Itselle viikonloppu oli myös mukavaa vaihtelua normaalista treeniviikonlopusta, kertoi tyytyväinen Timo. Myös Leevi Paajanen oli tyytyväinen tapahtuman järjestelyihin ja valtavaan yleisömäärään.

Tapahtuman yhtenä järjestelijänä toimi Joa Hindren. Hän kertoi, että alustavat tiedustelut kiinnostuksesta järjestää tapahtumaa alkoi joulukuussa 2015, kun Marko Vihriä soitti hänelle. Markon kanssa Joa alkoi suunnitella tapahtumaa tarkemmin, kun vajaa kuukausi sitten tuli kauppakeskukselta vihreää valoa, tervetuloa tekemään tapahtuma.

Paljon oli tehtävää ennen kuin tapahtuma oli valmis. Marko hoiti luvanvaraiset tehtävät. Joan vastuulle tuli trial-konsultointi ja radan suunnittelut ja toteutuksen organisointi. Mainosvideo ja radan piirustukset syntyivät vauhdilla. Turun Seudun Moottorikerholaiset olivat innolla mukana rakentamassa tapahtumaa ja rataa. Kymmenittäin talkoolaisia ahersi radan kimpussa melkein yötä päivää viimeisen viikon. Tiistaina alkoi rakentaminen ja sunnuntaina purkivat radan pois. Upeaa työtä ja hyvällä asenteella!

trail2

Tapahtuma oli yleisömenestys ja innokkaat jo kyselivät että ensi vuonna uudestaan. Radan materiaalit olivat lähiseudun liikkeiden lahjotuksia, joten paljon oli innokkaita tahoja mukana. Joa kertoi kuinka tunnelma näytöksissä oli aivan huippu. Juniorit pääsivät aistimaan suuren urheilujuhlan tuntua kun tuhansia silmäpareja tarkkaili heidän ajoa ja salamat räpsyivät monesta suunnasta.

Sunnuntaina oli nimmareiden jakotilaisuus näytösten jälkeen. Pienet ihmiset oli myös huomioitu ja paikalle tuli 230 osetin testaajaa viikonlopun aikana. Onnellisia ilmeitä oli valtavasti ympäri kauppakeskusta. Myös kauppakeskuksen liikkeet olivat tyytyväisiä, kun saivat samalla asiakkaita, eli kaikki voitti tällä kertaa.

Tästä hyvä jatkaa kohti kohta starttaavaa trial-kisakautta.

Teksti: Sari Kiuru
Kuvat: Kari Paajanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial