Trial 11.09.2017

Trial tuonut 12-vuotiaalle Arttu Sämpille menestystä ja uusia kavereita

Arttu Sämpi on kerännyt menestystä kaudella 2017. Kuva: Aija Sämpi

MP-Taidon 12-vuotias Arttu Sämpi hallitsi koko kauden trialin C-Super-luokkaa vieden mestaruuden jo ennen kauden viimeistä osakilpailua. Lajiin hurahtanut nuorukainen suunnittelee jo uusia askeleita trial-uralleen.

Kun kausi 2017 oli ovella, asetti Arttu Sämpi päätavoitteekseen trialin C-Super-luokassa menestymisen. Jo keväällä nuorukainen päätti isänsä kanssa, että hän hakee mahdollisimman paljon lisähaastetta ja kisakokemusta ja tätä hän saisi Super Cupin SM-kisoista.

Sämpin ollessa vasta 12-vuotias, lajiryhmältä pyydettiin lupa ajaa myös kyseistä luokkaa. Luvan saanut Sämpi on 80-kuutioisella pyörällä pärjännyt odotettua paremmin myös tässä luokassa. Hienoa on ollut myös se, että kilpakumppaneista on tullut kavereita. Erityisesti MP-taidon järjestämä trial-leiri heinäkuussa tiivisti kaveruussuhteita ja leiriltä sai valmennusta Suomen huipuilta, jonka Sämpi koki erittäin tärkeäksi.

Reima-isä on toiminut nuorukaisen repparina kisoissa ja hän on myös vastannut pojan valmennuksesta. Sämpi treenailee junnu-luokassa menestyneen Jere Mikkilän kanssa Kirkkonummella Vuohimäessä. Koko perhe on tärkeä tuki ja pikkuveli Aarokin on jo tottunut kisakuski.

Ensi kauden tavoitteet selkiytyvät uuden 125 cc -pyörän myötä. Sämpin suunnitelmissa on siis luokan vaihto. Tervakoskella ensi viikonloppuna nuorukainen ottaa tuntumaa isompaan pyörään äidin piikkiä ajaen.

Teksti: S.A.S

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial