Trial 29.05.2018

Trial on monipuolinen laji, josta on hyötyä myös muihin lajeihin

Mikko Kuoppamäki kannustaa muitakin rohkeasti kokeilemaan trialia, sillä se antaa hyvän pohjan moneen muuhun lajiin. Kuva: Sari Kiuru

Trial-kausi on hyvässä vauhdissa ja jatkuu jälleen lauantaina 9.6. Jämsässä ajettavalla toisella SM-kisalla. Trial-harrastajia löytyy moninkertainen määrä kilpailijoihin nähden.

Pienemmälle huomiolle jää suuri joukko kuskeja, jotka ajavat trialia oman lajinsa tukemiseen treenimuotona. Monella huippukuskilla on vankka trial-tausta, jonka huomaa toisen lajin ajotyylistä.

Viikonloppuna Mikko Kuoppamäki kävi perehtymässä lajin saloihin Tervakosken maastossa. Kuoppamäki ajaa kaudella 2018 Cross Country -kilpailuja.

Miehen kauden henkilökohtainen tavoite on nousta B-luokkaan. Hänellä on vuosien kokemus enduro treenaamisesta ja motocross on kuulunut myös oheisharjoitteluun. Kuoppamäki kuuluu MyBeta Racing Teamiin ja hän edustaa Racing Club Kouvolaa -RCK-.

Kun Kuoppamäki pääsi kokeilemaan nelitahtista Montesaa, löytyi pienen totuttelun jälkeen yhteinen sävel. Muissa lajeissa kytkimen käyttöä ei vaadita niin paljon kun trialissa. Sopivassa kivikossa löytyi Kuoppamäen luotto pyörään ja kytkinsormikin pelasi, jolloin ajaminen alkoi sujua mallikkaasti. Päivän päätteeksi varikolla oli hymyilevä nuorimies. Tiedä vaikka Kuoppamäki olisi mukana kisaamassa jo Heinä-trialissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

Teksti: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial