Trial 25.01.2017

Trial-kuljettajat perinteisellä harjoitusleirillä Espanjassa

Joa Hindrenin vetämä Trial-leiri on parhaillaan käynnissa Espanjassa.

Jo vuosittaiseksi perinteeksi muodostunut Joa Hindrenin järjestämä viikon mittainen talvikauden trial-harjoitusleiri on parhaillaan käynnissä Pascuet Off Road Centerissä Espanjassa.

Viime viikolla leiriläiset pakkasivat yhteisvoimin pakettiautoon 12 trial-pyörää, jotka kuljetettiin harjoituspaikalle laivalla ja maanteitse. Kuljettajat itse matkasivat leirille viikonlopun aikana lentokoneella.

12-kertaisen Suomenmestarin järjestämälle leirille osallistuu vanhemman kuljettajakaartin lisäksi myös kolme juniorikuljettajaa: Mikko von Plato, Jere Mikkilä ja Eetu Heinikangas.

Juniorikuljettajat Mikko, Jere ja Eetu ovat nauttinees leiriohjelmasta.

Lähes samasta iästään huolimatta pojilla on hyvin erimittaiset trial-historiat ja taitotasot, eikä pelkästään vanhempiin leiriläisiin nähden, vaan myös keskenään. Tämä ei ole kuitenkaan pojille este yhdessä ja samoissa paikoissa harjoittelemiselle, koska trial ei ole lajina ikäryhmäsidonnainen, kuten useat muut nuorisolajit. Trialissa jokainen voi harrastaa ja kilpailla oman tasonsa mukaisessa luokassa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Lajin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Espanjan maastot sopivat hienosti trial-harjoitteluun.

Päivät leirillä alkavat vahvalla ja maukkaalla aamupalalla, jonka jälkeen pojat suuntaavat harjoituksiin yhdessä vanhempien kuljettajien kanssa. Puolelta päivin syödään kevyt lounas ja jatketaan harjoituksia iltapäivän lopulle, minkä jälkeen huolletaan pyörät seuraavaa päivää varten. Päivät päättyvät runsaaseen illalliseen, jonka jälkeen uni tulee kuulemma kuin itsestään.

Tänään keskiviikkona päiväohjelman vastuullisena vetäjänä toimi harjoituspaikan isäntä ja trialin vuoden 1998 Euroopanmestari Jordi Pascuet. Jordin johdolla trialistit viettivät päivän vuoristo-safarilla, jolla leirin nuoriso-osastokin oli joutunut esittämään välillä parastaan matkan jatkumiseksi muiden mukana.

Trial sopii kaiken ikäisille harrastelijoille ja kilpailijoille.

”Hienosti pojat ajoivat, vaikka välillä vanhaa vähän hirvitti”, kertoi Eetun isä Hannu Heinikoski.

Palkkana raskaasta päivästä leiriläiset rentoutuvat loppuillan kylpylässä Andorrassa. Näin kova viikon harjoittelu, jonka tulokset näemme keväällä, voi olla myös kivaa. Takaisin Suomeen leiriläiset palaavat ensi sunnuntaina.

Teksti: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial