Trial 25.04.2018

Trial-kauden avaus Tervakoskella lauantaina

Jussi Haapanen viime vuoden Tervakosken SM-kilpailussa. Mies osallistuu jälleen Pälvi-trialiin. Kuva: Rane Pinkki

Trialin kilpailukauden avaa perinteisesti Tervakosken Moottorikerhon järjestämä Pälvi-trial. Kilpailu on Suomen Cup -osakilpailu luokille C-Super sekä 40+, muut luokat ajavat kansallisen kilpailun. Kilpailuun on ilmoittautunut reilut kuusikymmentä kuskia, joista parisenkymmentä Latviasta ja Virosta. Kilpailijoiden ikähaitari on taas suuri, nuorimmat osallistujat ovat alle kymmenvuotiaita ja kokeneimmat yli kuusikymppisiä.

Järjestävästä kerhosta kilpailuun osallistuu kymmenen kuskia, joista Suomen Cupin pisteistä ajavat C-Superissa Veeti Kaunisto sekä luokassa 40+ Jörgen Nylund sekä muutaman vuoden tauolta paluun kilpailuihin tekevä Jari Leipijärvi. A-luokassa Leevi Paajanen palaa radoille vuoden tauon jälkeen ja B-luokkaan on noussut Tessa Kallio. Salmenahon siskoksista Emma ajaa C-Yleistä ja Hanna JM-Yleistä luokkaa ja Jokamies-Super-luokassa nähdään kolme kerhon kuskia: Kauko Kuusinen, Juha Lamberg ja Tommy Lind.

Ratamestari Jukka Kuusinen on tehnyt ampumaradan lähettyville kymmenen jakson reitin, joka kierretään kolmeen kertaan. Kilpailunjohtajana toimii Kaija Kokko, joka odottaa taas kauden avauksen tarjoavan yllätyksiä, kun moni ajaja on vaihtanut luokkaa ja päästään talven jälkeen mittaamaan kuskien osaaminen.

Kilpailupaikkana on Tervakosken ampumarata, jonne on opastus Tervakosken keskustasta. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 10 ja kilpailu päättyy noin klo 16. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy. Kilpailupaikan tarkempi sijainti sekä osallistujat lötyvät osoitteessa www.temk.net

Teksti: Ilkka Oittinen, Tervakosken Moottorikerho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial