Ralli 30.01.2017

Toyotan valmennusohjelman japanilaiskuskeille menestyksekäs kokemus Tunturista

Hiroki Arai ja Glenn Macneall. Kuva: Toyota Gazoo Racing

TOYOTA GAZOO Racing Rally –valmennusohjelman japanilaiskuljettajat hakivat kokemusta lumella ajosta viikonlopun Arctic Lapland Rallysta. Rovaniemellä järjestetty ”Tunturiralli” oli ensimmäinen tiimin 14 rallin ohjelmassa.

Ford Fiesta R5 –autolla kilpailleet TOYOTA GAZOO Racing Rally –valmennusohjelman japanilaiskuljettajat Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai ottivat talvirallin saloja haltuun viikonloppuna Rovaniemellä järjestetyssä Arctic Lapland Rallyssa. Molemmat miehet selvittivät 10 erikoiskokeen rallin maaliin, vaikkakin Takamoto kartturinsa Marko Salmisen kanssa menetti avauspäivänä 18 minuuttia ollessaan jumissa lumipenkassa. Kaksikko sijoittui lopulta sijalle 20.

– Sain onneksi apua katsojilta, kun ajoin penkkaan, mutta sitä seuranneilla pätkillä minulla oli ongelmia moottorin sytytyksen kanssa ja se hidasti matkaamme. Pääasia oli kuitenkin, että pääsin maaliin ja sain kokemusta monen kilometrin verran lumelta, mikä on tosi hyvää treeniä. Yhteistyö kartturini Marko kanssa sujuu erittäin hyvin ja olen iloinen suoritukseemme haasteellisista olosuhteista huolimatta, Katsuta toteaa tiimin tiedotteessa.

Takamoto Katsuta ja Marko Salminen. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Hirokin sekä hänen kartturinsa Glenn Macneallin ralli sujui ilman ongelmia aina viimeiselle EK:lle saakka. Tuolloin kaksikko menetti viisi minuuttia kaivaessaan autoaan lumipenkasta. He sijoittuivat lopulta kymmenenneksi.   

– Minulta vei jonkin aikaa löytää oikea rytmi rallin alussa. Ensimmäisessä huollossa muutimme säätöjä ja tuntuma autoon parani koko ajan, Arai kertasi rallin kulkua.

Takamoton ja Hirokin lisäksi valmennusohjelmassa on mukana japanilainen kartanlukija Sayaka Adachi. Nainen tulee tänä vuonna osallistumaan koko rallin SM-kauteen Jarkko Nikaran kartanlukijana Subaru Impreza WRX -autolla.

Nikara-Adachi-kaksikko taisteli koko viikonlopun SM-sarjan avauksen voitosta. Lopulta he jäivät kuitenkin niukasti podiumilta ja sijoittuivat neljänsiksi kilpailun lopussa ilmenneiden ongelmien myötä.

– Jarkko on hyvin nopea kuljettaja ja hänen kokemuksensa auttoi minua paljon tässä rallissa. Opin paljon uusia asioita ensimmäisessä yhteisessä rallissamme ja nautin tästä hyvin paljon. Ensimmäinen lumirallini oli hyvin pitkä ja nopeus hyvin korkea, joten nuottien lukeminen näissä olosuhteissa antoi minulle paljon hyvää kokemusa, Adachi toteaa.

Sayaka Adachi toimi Jarkko Nikaran kartanlukijana. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Nikaralle ralli oli puolestaan ensimmäinen englanninkielisten nuottien kanssa.

– Meillä molemmilla oli siis opittavaa tässä rallissa, Nikara toteaa ja jatkaa: – Yhteistyö sujui koko ajan paremmin rallin edetessä ja lopussa se oli jo tosi hyvällä tasolla. Ennen rallin alkua ajattelin, että voisimme olla top-kolmosessa, jos kaikki sujuisi täydellisesti, me melkein teimme sen kaikista ongelmista huolimatta, joten olen todella tyytyväinen.

TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge –ohjelman valmentaja Jouni Ampuja koki SM-kauden avauksen tiimin kannalta positiivisena suorituksena.

– Paperilla olevat tulokset eivät kerro koko totuutta. Takamoto ja Hiroki, joille kokemus lumella ajosta on vähäistä, suoriutuivat erittäin hyvin taistelussa kovia kilpakumppaneita vastaan. He tekivät viisi EK:n pohja-aikaa. Myös Sayaja ja Jarkko tekivät fantastista työtä, joten kaiken kaikkiaan koko tiimin yleinen kehitys oli hyvin lupaavaa.

TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge –ohjelma on suunniteltu antamaan lupaaville nuorille japanilaisille rallitähdille mahdollisuuden oppia eri kilpailuiden kautta rallin saloihin.

Tulokset:

1 Teemu Asunmaa/Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5) 2h06m56.4s
2 Juha Salo/Jarno Ottman (Peugeot 208 T16 R5) +7.7s
3 Jussi Vainionpaa/Mika Juntunen (Citroen DS3 R5) +3m03.1s
4 Jarkko Nikara/Sayaka Adachi (Subaru Impreza WRX) +3m21.6s
5 Tomi Tukiainen/Mikko Pohjanharju (Ford Fiesta S2000) +3m31.3s
– – – – – –
10 Hiroki Arai/Glenn Macneall (Ford Fiesta R5) +7m11.3s
20 Takamoto Katsuta/Marko Salminen (Ford Fiesta R5) +27m56.0s

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Toyota Gazoo Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli