Ralli 21.11.2018

Toyotan pääjohtaja iloitsee mestaruudesta “Olen niin kiitollinen Tommille”

Tommi Mäkinen onnistui tekemään Toyota Gazoo WRC -tiimistä niin vahvan, että se saavutti mestaruuden vasta toisena kautenaan rallin MM-sarjassa. Kuva: Toyota Gazoo WRC Racing

Tommi Mäkinen toi Toyotan rallin MM-sarjan parrasvaloihin saavuttamalla maailmanmestaruuden Toyota Gaxoo WRC –tiimille vasta tiimin toisena kautena. Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on luonnollisesti otettu suomalaisen saavutuksesta.

Kun Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila ajoivat rallin MM-kauden 2018 päättäneessä osakilpailussa Australiassa voittajina maaliin ja Esapekka Lappi ja Janne Ferm kuittasivat neljännen sijan, saavutti Toyota Gazoo WRC samalla valmistajien rallin maailmanmestaruuden.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda kehuu vuolaasti Tommi Mäkisen saavutusta nuoren tiimin tallipäällikkönä.

– Olen niin kiitollinen, että saimme näin hienon tuloksen toisena vuotena, kun palasimme rallin MM-sarjaan 18 vuoden jälkeen, Toyoda kiittelee.

-Kun tämä haaste alkoi, me lupasimme Tommin ja tiimin henkilökunnan kanssa kaksi asiaa: “Me vihaamme häviämistä! Voitetaan yhdessä! sekä “Sen takia varmistetaan, että nykyinen Yaris on aina vahvin!”

Kaikki Toyotan kolme kuljettajaparia tekivät hyvää työtä läpi kauden. Ott Tänak kuittasi MM-hopeaa, Jari-Matti Latvala sijoittui neljänneksi ja Esapekka Lappi viidenneksi.

– Olen niin kiitollinen Tommille, joka on vahvistanut Yaris WRC -autoa, jotta sillä voitiin voittaa tämä mestaruus, kaikille tiimin jäsenille, jotka tukivat Tommia sekä kuudelle kuljettajalle ja kartanlukijalle, jotka ajoivat Yarista kohti tavoitettamme. Kiitos erittäin paljon ja isot onnittelut! Toyoda hehkuttaa.

Teksti: Toyoda Gazoo WRC Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli