Ralli 14.12.2016

Toyotalle siirtyvä Latvala: “Tunnen palaavani kotiin”

Jari-Matti Latvala palaa Toyotan puikkoihin yli 10 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyotan väreissä ensi kaudella kisaava Jari-Matti Latvala odottaa innolla siirtoa suomalaistiimiin, sillä hänellä on vahva tunneside juuri japanilaismerkkiin.

Tommi Mäkisen luotsaama Toyota Gazoo Racing WRC -tiimi vahvisti eilen osallistuvansa rallin MM-sarjaan kolmen suomalaiskuljettajan voimin. Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen tulevat ajamaan kaikki 13 MM-osakilpailua ja Esapekka Lappi keskittyy ensin testaamaan Yarista ja osallistuu kilpailuihin tallin kolmannella autolla keväästä lähtien.

Moninkertainen MM-mitalisti Latvala tulee toimimaan Toyotan pääkuljettajana. Vuosia MM-areenoilla kisannut suomalainen jäi tämän kauden päätteeksi tyhjän päälle, kun Volkswagen päätti yllättäen vetäytyä WRC-sarjasta. Latvalan ei kauaa tarvinnut miettiä Mäkisen tarjousta. Hän pääsi testaamaan Yarista ja oli tyytyväinen kokemukseen. Vuodesta 2006 lähtien ensin Fordin ja myöhemmin Volkswagenin väreissä kisannut Latvala omaa myös vahvan tunnesiteen Toyotaan.

Tässä se on: suomalainen Dream Team! Juho Hänninen ja Kaj Lindström - Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila sekä Esapekka Lappi ja Janne Ferm Tommi Mäkisen pyörittämässä Toyota-tiimissä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Tässä se on: suomalainen Dream Team! Juho Hänninen ja Kaj Lindström – Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila sekä Esapekka Lappi ja Janne Ferm Tommi Mäkisen pyörittämässä Toyota-tiimissä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

– Aloitin ralliurani Toyota Corolla GT:llä vuonna 2001 ja ensimmäinen kilpailuni WRC-autolla oli Corolla WRC:llä vuonna 2003 Eestissä. Joten monella tavalla tuntuu kuin olisin palaamassa kotiin! Latvala toteaa.

Tänä vuonna kuudenneksi MM-sarjassa sijoittunut Latvala odottaa inolla pääsyä tositoimiin Toyotan puikoissa.

– Olen erittäin iloinen päästessäni aloittamaan Toyota Gazoo Racing WRC -tiimissä alusta saakka ja viemään tätä uutta seikkailua eteenpäin yhdessä heidän kanssaan. Olen onnekas saadessani olla osa tätä tarinaa ja toivon, että saavutamme vielä monia voittoja.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Toyota Gazoo Racing Tiedotus

Mäkinen vahvisti: Latvala siirtyy Toyotalle – Esapekka Lappi myös tiimiin

Toyotalle siirtyvä Esapekka Lappi – Nuorena korvamerkattu

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli