Ralli 13.12.2016

Toyotalle siirtyvä Esapekka Lappi – Nuorena korvamerkattu

Vuoden 2016 WRC2-luokan maailmanmestari Esapekka pääsee kisaamaan WRC-sarjaan keväällä 2017 Toyotan väreissä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Tommi Mäkisen johtama Toyota GAZOO Racing vahvisti tänään tehneensä sopimuksen ensi kaudesta myös kolmannen suomalaiskuljettajan, Esapekka Lapin kanssa. Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen toimiessa tiimin virallisina kilpakuljettajina, keskittyy Lappi ensin auton testityöhön ja siirtyy kisa-areenoille keväällä ajamaan Toyotan kolmatta autoa. 

Menestys rallin SM-sarjassa voi joskus olla yksinään riittävästi, jos rallitaivaan tähdet vain ovat oikeassa asennossa. Juuri tällaiseen mahdollisuuteen iskeytyi Lappi, joka kauden 2011 kotimaisten näyttöjen perusteella sai tilaisuutensa vakuuttaa uusia nimiä etsineen norjalaismanageri Erik T.Veibyn.

Veiby ja Lappi aloittivat yhteistyönsä vauhdilla. Kaudeksi 2012 päätavoite asetettiin SM-sarjassa menestymiseen Ford Fiesta S2000:lla. Tavoite oli haastaa sarjan kestomestari Juha Salo.

Heti ensimmäisestä rallista kävi selväksi, että Lappi ei ollut vain haastamassa Saloa, vaan suorastaan murskaamassa hänet. Lappi voitti jokaisen osakilpailun ja voitti mestaruuden ylivoimaisella tavalla.

Yksittäinen ja suurin onnenhetki oli kuitenkin samaisen vuoden Neste Ralli. Lappi oli valmistautunut kilpailuun hyvin ja pystyi alussa lyömään taululle kovempia aikoja kuin Volkswagenin kisaohjelmaan valittu Sébastien Ogier, joka osallistui ralliin Skodan S2000-autolla.

Esapekka Lappi on kisannut kauden 2016 WRC2-luokassa. Kuva: Tuomo Salonen Productions

Esapekka Lappi voitti kaudella 2016 WRC2-luokan maailmanmestaruuden. Kuva: Tuomo Salonen Productions

Lopputulos jäi uupumaan, mutta Lappi oli heti kisan jälkeen rallimaailman päättäjien huulilla. Skoda oli tullut tutuksi nuorien kykyjen kasvattajana jo Juho Hännisen kanssa, ja samanlaiselle polulle tuupattiin nyt Lappiakin.

MM-rallikausi 2013 alkoi Monte Carlo -rallilla, mutta ulosajo keskeytti matkan heti toisella erikoiskokeella. Keväisestä Portugalin rallista tuli S2000-luokan voitto, mutta sen jälkeen Skoda teki taktisen ratkaisun ja siirsi Lapin ajamaan Aasian-Tyynenmeren rallisarjaa sekä rallin EM-sarjaa.

Kausi 2014 oli onnistunut, sillä Lappi ajoi mestariksi rallin EM-sarjassa. Sitten aika olikin jo kypsä MM-sarjaan palaamiselle. Skoda valmisteli paluun siten, että kisatouhuissa oltiin keväisessä Portugalissa. Siitä eteenpäin startteja kertyi vielä kuusi, ja kauden päätteeksi tuloksena oli neljäs sija WRC2-luokan mittelössä.

Tällä kaudella sävel on ollut sama. Lappi on osallistunut kuuteen MM-ralliin, joista saaliina WRC2-luokan maailmanmestaruus.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen nosti Lapin suosikkivalinnakseen jo aikaisin kauden 2015 aikana. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Volkswagen vetäytyi yllättäen MM-areenoilta kauden 2016 päätteeksi jättäen Jari-Matti Latvalan vapaille markkinoille. Kun tänään Latvalan vahvistettiin siirtyvän Toyotan toiseksi kisakuljettajaksi Juho Hännisen rinnalle, nimitettiin Lappi samalla tiimin viralliseksi testikuljettajaksi.

Lappi pääsee kisaamaan kolmannella Toyotan WRC-autolla keväästä lähtien. Vasta 25-vuotiaalle suomalaiselle maailman suurimman autonvalmistajan ralliprojektiin pääsyä voidaan pitää suurena mahdollisuutena.

– Tämä on huikea mahdollisuus minulle ja kartturilleni Janne Fermille. Tämä on unelmien täyttymys. Me olemme molemmat työskennelleet niin kovasti vuosia päästäksemme tähän pisteeseen ja lopulta olemme siinä. Olemme innoissamme ja motivoituneita saadessamme liittyä osaksi tiimiä ja olemme erittäin kiitollisia tästä mahdollisuudesta. En voi odottaa, että pääsemme aloittamaan Yaris WRC:n testiohjelman yhdessä Toyota Gazoo Racingin kanssa, Lappi riemuitsi.

Teksti: Miika Wuorela / Toyota Gazoo Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli