MM-Ralli 27.11.2019

Toyota julkisti kuskinsa – Rovanperä nousee WRC-luokkaan

Elfyn Evans (vas.), Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä (oik.) ajavat Tommi Mäkisen johtamassa Toyota-tiimissä ensi kaudella. Kuva: Toyota GAZOO Racing.

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing -rallitalli julkaisi keskiviikkona kauan odotetun tiedon kauden 2020 kuskeistaan. He ovat britti Elfyn Evans, ranskalainen moninkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Suomen superlupaus Kalle Rovanperä.

– Olen hyvin tyytyväinen ensi kauden kuskeihimme. Meillä on tasapainoinen tiimi, jolla voimme tavoitella yä useampia mestaruuksia. Tiedämme, miten vahvoja Sebastien ja Julien (Ingrassia, kartanlukija) ovat. Elfyn pystyy voittamaan melkein millä alustalla tahansa. Kallen olen puolestaan tuntenut jo hänen ollessaan pieni poika ja jo kauan on ollut selvää, että hänessä on jotain todella spesiaalia, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi kuljettapalettia tallin tiedotteessa.

– Haluan myös kiittää Ottia ja Martinia, Jari-Mattia ja Miikaa sekä Krisiä ja Sebiä kaikesta, mitä he ovat tehneet tiimimme eteen.

Ranskalaismestari Ogier liittyy innoissaan Toyotan tiimiin.

– Olen innoissani tästä. Tämä on jälleen yksi haaste minulle ja odotan sitä kovasti. On mahtavaa päästä työskentelemään Toyotan ikonisen brändin kanssa. Eflyn on jo osoittanut kykynsä ja Kalle kehittyy tulevaisuudessa varmasti vieläkin nopeammin, sillä hänellä on rutkasti taitoa.

Evans ei malta odottaa päästäkseen vauhtiin uudessa tallissaan.

– Tämä on loistava mahdollisuus ja tiimi on ollut hyvin menestyksekäs, joten on hieno olla nyt osa sitä. Tämä aukaisee uuden kappaleen ralliurallani ja toivon, että voitamme ralleja entistä useammin.

Kalle Rovanperän huikea ura ottaa nyt stepin rallin MM-sarjan pääluokkaan.

– Luulen, että kaikkien nuorten kuljettajien tavoitteena on päästä ajamaan WRC-autolla ja nyt se on minun kohdallani totta. On ollut hienoa, miten Tommi on luottanut minuun jo kun pari vuotta sitten testasin Yarista. Seuraava vuosi tulee varmasti olemaan haasteellinen ja oppimista on paljon. Sebastien ja Elfyn ovat varmasti hienoja tallikavereita.

Teksti: Neste Rally Finland viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli