Ralli 15.11.2018

Toyota Gazoo Racing valmis viimeiseen koitokseen

Esapekka Lappi muistuttaa säällä olevan suuri merkitys Australian MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyota Gazoo Racing -rallitiimi on valmiina MM-sarjan kauden päätösosakilpailuun Australiassa. Torstain testipäivä oli tiimin osalta onnistunut, ja rallin avauspäivään suunnataan varmistamaan valmistajien sekä kuljettajien mestaruudet.

Toyota Gazoo Racing johtaa valmistajien MM-sarjaa, ja tiimin kuljettajalla Ott Tänakilla on mahdollisuudet kuljettajien maailmanmestaruuteen. Australian MM-ralli alkoi torstain shakedown-testillä, joka ajettiin viiden kilometrin reitillä Coffs Harbourin pohjoispuolella. Osa reitistä kuuluu sunnuntain viimeiseen erikoiskokeeseen. Tiimeillä ja kuljettajilla oli hyvä tilaisuus tehdä töitä autojen säätöjen kanssa, sillä Australian MM-rallissa ei ole ennakkotestausmahdollisuutta.

Kaikki kolme tiimin kuljettajaa ajoivat reitin neljään kertaan ja osoittivat hyvää vauhtia. Virolainen Tänak oli toiseksi nopein, Jari-Matti Latvala seitsemäs ja Esapekka Lappi kahdeksas. Kahdeksan kärki oli 1,2 sekunnin sisällä.

– Shakedown meni kokonaisuudessaan hyvin. Olin erittäin tyytyväinen autoon ensimmäisen kerran jälkeen. Sen jälkeen säädimme vielä hieman autoa ja viimeisellä kerralla säädöt olivat mielestäni kohdallaan. Tein vain itse neulansilmässä virheen ja menetin siinä hieman aikaa, mutta tiedän, että auto on hyvä. Pidän tästä tapahtumasta. Ominaisuudet muuttuvat joka päivä mutta erikoiskokeet ovat minulle mieluisia. Pätkät ovat tänä vuonna vaativampia, sillä monet niistä ajetaan vastakkaiseen suuntaan. Tämän vuoksi erikoiskokeet eivät ole niin ennalta tuttuja, ja sade voi myös lisätä haastetta, tuumaa Latvala.

Jari-Matti Latvala lähtee MM-sarjan viidenneltä sijalta kohti Australian MM-rallia. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

– Pito shakedownilla oli mielestäni yllättävän hyvä kaikilla. Meillä on paljon erikoiskokeita samalla alueella viikonlopun aikana, ja niiden pitäisi olla hauskoja ajaa. Kaikki toimi autossa hyvin. Yritimme muuttaa joitakin säätöjä mutta ne eivät toimineet, joten palasimme siihen, miten säädöt alunperin olivat. Säällä voi olla iso rooli viikonloppuna; sain viime vuonna kokea märät olosuhteet, ja nämä tiet menevät niin liukkaiksi, että kuljettajan on vaikea hallita autoa, Lappi muistuttaa.

Australian MM-ralli alkaa kunnolla perjantaina, jolloin ajetaan erikoiskokeet 1-8. Ensimmäinen auto lähtee matkaan Suomen aikaa torstaina klo 23.03, Australian aikaa perjantaina klo 8.03.

Tulosseuranta

MM-pistetilanne

Teksti: Toyota Gazoo Racing / Moottoriurheilu.tv

Australian MM-ralli 2018: Suomalaisten ennakkotunnelmat ja kisafaktat

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli