Supermoto 26.04.2016

Toronen hakee vauhtia idästä Suomen mestaruuden saavuttamiseen

Kalle Toronen on saavuttanut uransa aikana yhteensä kuusi SM-mitalia. Kuva: Hannu Toronen

Kalle Toronen on parhaillaan Eestin valmennusleirillä hakemassa vauhtia tulevaan supermoton SM-kauteen. Miehen tarkoituksena on uusia Suomen mestaruus kahden välivuoden jälkeen. Sitä ennen edessä on kuitenkin Baltian osakilpailu tulevana lauantaina.

Vuosien 2013, 2009 ja 2008 supermoton Suomen mestari ja viime vuoden pronssimitalisti Kalle Toronen valmistautuu kovaa vauhtia ensi kuussa starttaavaan supermoton SM-kauteen.

– Talvella treenailtiin yleiskuntoa ja voimaharjoittelua Hyväntuulen kuntoklubilla. Hiihtämään kun ei oikein päässyt niin tuli soudettua valmentajani Jouni Anttilan kanssa varmaan 1 000 kilometriä yhteensä, Toronen kertoo harjoittelutavoistaan.

Myös ajopeliä on viritetty talven aikana.

– Pyörään tuli moottorin osalta vähän päivityksiä ja sitä säädettiin meidän dynossa. Rakennettiin myös varapyörä supermotoon mun YZ250-crossipyörästä.

Eilen Toronen matkusti 14 muun suomalaiskuskin kanssa Eestiin, jossa parhaillaan on käynnissä supermoton valmennusleiri.

– Tallinnasta mentiin suoraan Tabasaluun testailemaan. Radalla päästiin ajamaan vain asfalttia, koska täällä on satanut aika paljon vettä ja radan omistaja ei halunnut että hiekka leviää asfaltille.

Toronen sai eilisen aikana säädettyä pyörän alustaa hieman paremmaksi, mutta pito-ongelma vaivasi viileän kelin takia.

– Ajoa tuli kuitenkin sen verran, että sain kroppaa totutettua ajamiseen pitkän talviloman jälkeen. Tänään mennään Raplan radalle treenaamaan, kunhan keli vähän kuivaa ja lämpenee. Tarkoitus olisi testata eri renkaita kilpapyörässäni ja saada mahdollisimman paljon ajotunteja alle. Jos aikaa jää, niin kaivan autosta 250 cc 2-tahti Yamahan esille ja lähden sillä ajamaan radalle. 250 cc -pyörällä en ole ajanut metriäkään, joten siinä riittää varmasti säädettävää.

Tulevana lauantaina Latviassa Madonnassa järjestetään Baltian maiden mestaruusosakilpailu, johon Toronen aikoo osallistua.

– Sen jälkeen mennään sunnuntaina Kegumsiin katsomaan Motocrossin MM:-kisa. Josko katsojan roolissa saisi imettyä siitäkin vähän lisävauhtia kauteen. Kaikki apu on nyt tarpeen, koska ainoa tavoitteeni tällä kaudella on voittaa supermoton Suomen mestaruus, Toronen toteaa.

Kalle Torosen kypäräkameravideota Eestin valmennusleiriltä.

Supermoton Kilpailukalenteri

Pvm Kilpailu Taso
22.05.2016 S1, Open – Viro, Tabasalu (Hämeen MK) SM, Suomen Cup
04.06.2016 S1, Open, Minisupermoto, Street – Imatra SM, Suomen Cup
18.06.2016 S1, Open, Minisupermoto, Street – Hämeen MK, Kaanaa SM, Suomen Cup, Kansallinen
07.08.2016 S1, Open, Minisupermoto, Street – Ylä-Savon MK (Iisalmi) SM, Suomen Cup

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Lisätietoa:
Tororacing.fi
Facebook.com/SupermotoFinland

Uusimmat

Lisää aiheesta