Rallicross 01.10.2017

Topi Heikkinen nousi podiumille Saksassa

Toomas Heikkinen vetää joukkoa norjalainen Andreas Bakkerud takapuskurissa roikkuen. Kuva: Ferdi Kräling/EKSRX

Palkintopallisijoitukset ovat karanneet rallicrossin MM-sarjassa kuluvalla kaudella Toomas ”Topi” Heikkisen ulottumattomiin, mutta viimeistä edellisellä hetkellä eli Esteringin radalla Saksassa ajetussa toiseksi viimeisessä osakilpailussa viimein onnistui. Koko viikonvaihteen vahvasti ajanut joensuulainen sijoittui ruotsalaisen tallitoverinsa Mattias Ekströmin voittamassa finaalissa kolmanneksi. Toiseksi Audi-kaksikon väliin kiilasi Timmy Hansen Ruotsista.

– Lähellä ollaan oltu, mutta kerta toisensa jälkeen on joko auto tai onni pettänyt. Nytkin olin pilata kisan jo lähdössä, joka meni vähän pitkäksi, mutta onnistuin napsimaan vastustajan yksi toisensa jälkeen kiinni. Ensin jäi Niclas Grönholm, sitten Kevin Hansen ja lopulta jokeritaktikoinnissa vielä Petter Solberg. Auton vauhti oli järkyttävän kova koko viikonlopun ja tiesin pärjääväni ajamalla, finaalin nopeimman kierroksen kellottanut Heikkinen kertasi.

Heikkinen saavutti koko ajan myös Timmy Hansenia, mutta maalissa eroa oli vielä pari autonmittaa ruotsalaisen hyväksi.

– Tämä oli loistava kilpailu niin tiimille, Audille kuin minulle itsellenikin. Henkisesti teki hyvää nousta pitkästi aikaa taas palkintopallille. Itseluottamus on taas kohdallaan ja kauden viimeisestä kilpailusta Etelä-Afrikasta lähdetään ilman muuta hakemaan voittoa, lupasi Heikkinen.

Suomalaisittain Esteringin kisa oli muutenkin hieno, sillä upeasti koko sunnuntain ajanut Niclas Grönholm oli finaalin viides ja Jussi-Petteri Leppihalme sijoittui puolestaan etuvetoisten 1600-kuutioisten autojen finaalissa kakkoseksi liettualaisen Kasparas Navickasin jälkeen. Leppihalme on unkarilaisen Krisztian Szabon johtamassa sarjassa kolmas.

Supercarin maailmanmestaruus varmistui jo edellisessä osakilpailussa ruotsalaisen Johan Kristofferssonin nimiin. Himmeämpien mitalien kohtalon ratkaisevat edellisten vuosien maailmanmestarit Petter Solberg ja Mattias Ekström. Heikkinen on sarjassa seitsemäntenä. Tallien välisessä kilpailussa Heikkisen ja Ekströmin EKS sijoittunee kolmanneksi. MM-sarja huipentuu Etelä-Afrakassa marraskuun toisena viikonloppuna.


Toomas Heikkinen pääsi palkintopallille ruiskuttamaan kuohujuomaa Mattias Ekströmin ja Timmy Hansenin kanssa. Kuva: Ferdi Kräling/EKSRX

Teksti: Asko Tanhuanpää

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross