Rallicross 06.08.2017

Topi Heikkinen juhli erävoittoa Kanadassa

Toomas Heikkisen riskinotto kannatti ja joensuulainen pääsi juhlimaan ensimmäisen aika-ajoerän voittoa Kanadassa. Kuva: EKSRX

Joensuulainen Toomas ”Topi” Heikkinen aloitti Kanadassa ajettavan rallicrossin kauden kahdeksannen MM-osakilpailun hienosti voittamalla viikonlopun ensimmäisen aika-ajoerän. Toisessa erässä Heikkinen oli viides ja kolmannessa kuudes. Neljänteen hiittiin hän pääsee lähtemään kolmannelta sijalta.

– Otimme ensimmäiseen hiittiin riskin ja lähdimme liikkeelle sileillä renkailla. Riski kannatti, sillä rata pysyi kuivana koko lähdön ajan. Ainoastaan kolmella kuljettajalla oli sliksit ja kaikki olivat kärkipäässä, Heikkinen kertasi.

Edellisen kerran Heikkinen ylsi erävoittoon viime kesänä Ruotsin Höljesissä.

Kärkipaikkaa kolmen aika-ajoerän jälkeen pitää hallussaan Ruotsin Johan Kristoffersson ja toinen on Norjan Petter Solberg. Heikkisen ruotsalainen tallikaveri Mattias Ekström pitää hallussaan nelossijaa. Toinen MM-sarjassa kilpaileva suomalainen eli Niclas Grönholm on puolestaan viidestoista.

Sunnuntaina ajetaan vielä yksi aika-ajoerä ennen välieriä.

– Volkkarit menevät täälläkin kovaa, mutta se ei haittaa. Voitosta lähdetään ajamaan, Audilla kilpaileva Toomas Heikkinen lupasi.

Teksti: Asko Tanhuanpää

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross