Rallicross 16.09.2017

Toomas Heikkinen avauspäivän ykkönen

Toomas Heikkinen (kesk.) pystyi pitämään ensimmäisessä erässä latvialaisen tallitoverinsa Reinis Nitiksen varmasti takanaan. Joensuulainen voitti molemmat eränsä. Kuvassa vasemmalta oikealle: Johan Kristoffersson, Heikkinen, Andreas Bakkerud. Kuva: Asko Tanhuanpää

Joensuulaisen Toomas Heikkisen lähdöt sujuivat kuin unelma rallicrossin Latvian MM-osakilpailussa. Heikkinen esitti kauden parasta osaamistaan lauantaina Latvian pääkaupungissa Riikassa. Joensuulainen pääsee lähtemään kahden ensimmäisen aika-ajoerän jälkeen ykkösenä toiseen kilpailupäivään. Kuivalla kelissä ajetussa lauantain ensimmäisessä erässä hän oli kokonaisajoissa viides, ja sateen kastelemassa toisessa erässä koko joukon paras.

– Varsinkin toinen hiitti oli lähes täydellinen veto alusta maaliin asti. Lähdöt olivat nyt meidän valttikorttimme molemmissa erissä. Pääsimme hyvin muista irti niin kuivalla kuin märälläkin kelillä. Volkswagenien kyyti oli kuivalla muuten vielä vähän liian kovaa, mutta märällä pystyttiin pistämään niillekin kunnolla hanttiin, kertasi Audilla ajava Heikkinen.

– Toinen erä oli selvästi ensimmäistä tiukempi, sillä mukana oli viisi nopeinta kuskia. Onnekseni pääsin ajamaan ensin Petter Solbergin ja lopussa Johan Kristofferssonin edessä. He ovat molemmat taitavia kuskeja, jotka myös kunnioittavat vastustajiaan. Joku muu olisi saattanut antaa minulle vauhtia takaapäin, kuten kävi kaksi viikkoa sitten Ranskassa, Heikkinen kiitteli.

Kakkosena sunnuntaipäivään pääsee lähtemään MM-sarjaa johtava ruotsalaiskuljettaja Kristoffersson, ja kolmantena on Norjan Andreas Bakkerud. Muista suomalaisista Niclas Grönholm on sijalla 13, ja Joni-Pekka Rajala puolestaan sijalla 18.

Toomas Heikkisen autossa oli lauantaina kaikki kohdallaan, mutta tästä huolimatta siihen saatetaan tehdä sunnuntaiksi pieniä säätömuutoksia. Näin varsinkin, mikäli Riikassa päästään ajamaan kuivalla radalla.

– Keulaa ehkä jäykistetään vähän, Heikkinen paljasti.

Sunnuntaina ajetaan vielä kaksi aika-ajoerää, joiden jälkeen 12 parasta kuljettajaa jatkavatAsko semifinaalivaiheeseen. Finaaliin selviää kuusi nopeinta.

Teksti: Asko Tanhuanpää

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross