Karting 23.10.2017

Tonterille voitto Saksan avoimen mestaruussarjan finaalissa – nousi koko sarjan kolmanneksi

Paavo Tonteri nousi Saksan mestaruussarjan kolmanneksi finaalikilpailussa. Kuva: PT Racing / KSM Schumacher Racing Team

Italiassa South Garda Kartingin radalla 45 kuljettajan voimin ajetussa Saksan avoimen mestaruussarjan kartingkilpailussa olosuhteet vaihtelivat täysin laidasta laitaan. Perjantain harjoitukset ja lauantain aika-ajo ja erät ajettiin huippupidolla ja sunnuntain finaalit vietiin läpi runsaassa sateessa ja sumussa. Kauden päätösviikonloppu toi Paavo Tonterille taas arvometallia, Saksan avoimen mestaruussarjan kolmossijan viime vuoden mestaruuden jatkoksi.

KSM Schumacher Racing Teamissa TonyKart/Vortex -kalustolla ajava Paavo Tonteri oli ennen sarjan viimeistä viikonloppua viidentenä. Lonatossa Tonteri oli kärkivauhdissa perjantain harjoituksissa ja lauantain alkueristä tuli vahvalla ajolla sijoitukset 2 ja 4. Sunnuntain vastaisena yönä alkanut sade sopi suomalaiselle erinomaisesti ja sunnuntain warm upissa Tonteri veti pohjat lauantain toisen alkuerän nopeimman kierroksen jatkoksi.  Myös ensimmäisen finaalin lähdössä nuorukainen irtosi viivalta mainiosti ja johti ensimmäistä finaalia alkukierrokset. Sateen alettua uudestaan, rengaspaineet eivät enää osuneet aivan kohdalleen ja tuloksena oli kolmas sija.

Italiassa päästiin kuulemaan Maamme-laulua, kun Paavo Tonteri nousi korkeimmalle korokkeelle. Kuva: PT Racing / KSM Schumacher Racing Team

Toinen finaali päättyi kuitenkin sitten voittoon, viikonlopun suurimpaan pistesaldoon ja Maamme -lauluun Lonaton podiumilla! Lonaton palkintokoroke on Tonterille jo tuttu paikka vuodelta 2015, jolloin hän saavutti ensimmäisen merkittävän kansainvälinen menestyksensä Winter Cupin kolmannella sijalla. Omalla tavallaan kartingin osalta ympyrä sulkeutui nyt hienosti yhdellä Paavon suosikkiradoista, kun ura jatkuu vuonna 2018 isoissa autoissa.

Kilpailut voi katsoa myös streamattuna jälkikäteen täältä.

Teksti: PT Racing / tiedotus

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting