Karting 29.09.2016

Tonterille Saksan avoimen mestaruussarjan mestaruuspokaali Kerpenissä

16-vuotias Paavo Tonteri kuittasi Saksan sarjan nimiinsä ylivoimaisesti. Kuva: PT Racing

Paavo Tonteri (CRG TB Racing Team) lähti Saksan Kerpeniin ajamaan mahdollisimman hyvää kilpailua ja valmistautumaan samalla marraskuussa Bahrainissa ajettavia MM-kilpailuja varten.

Paavo Tonteri ajoi viikonloppuna ensimmäistä kertaa Kerpenissä ja nopeasti selvisi, että rata on erittäin tekninen ja haastava. Ei ihme, että Kerpenin alueelta on vuosien saatossa noussut huipulle useita maailmanluokan kuljettajia kuten esimerkiksi Michael ja Ralf Schumacher sekä Sebastian Vettel. Harjoituspäivän jälkeen 16-vuotias helsinkiläinen totesi suoraan, että rata on vaikein, jolla hän on koskaan ajanut. Nuorukaisen vauhti riitti kuitenkin loistavasti myös Kerpenin radalla. Tonteri ajoi ykköseksi lauantaiaamun aika-ajossa sekä oli myös alkuerien jälkeen paalulla sunnuntain ensimmäiseen finaaliin lähdettäessä.

Paavo Tonteri

Kuva: CRG-media

Ensimmäisessä finaalissa voitosta taisteltiin useamman kuljettajan kesken ja Tonteri oli maalissa toinen. Mutta kamppailutilanteessa tulleesta pienestä kontaktista saadun aikasakon tuloksena sijoitus vaihtui neljänneksi. Toinen finaali päättyi epäonnisesti ensimmäiseen mutkaan isoon joukkokolariin. Viikonlopun tuloksena oli kuitenkin aika-ajon pohjat sekä molempien alkuerien ja ensimmäisen finaalin nopein kierrosaika, joten Tonterin vauhti oli todella kohdallaan tällä haastavallakin radalla!

Kerpenissä Michael Schumacherin kotiradalla jaettiin myös koko sarjan mestaruuspalkinnot. Saksan Mestaruutta tavoitellut ja sen huikeilla ajosuorituksillaan saavuttanut 16-vuotias Tonteri oli palkintojenjakoseremonian korkeimmalla korokkeella silminnähden tyytyväinen. Mestaruuspokaalin lisäksi Tonteri vastaanotti myös sarjan lisäpalkinnot eli kutsun Motoparkin Formula4 -testiin, Mucke Motorsportin Formula4 -simulaattoripäivään ja Arain kartingkypärän.

kerpen-paavo-2

Kuva: Kart-Magazin

DKM:n lopullisissa tuloksissa Paavo Tonteri saavutti 216 pistettä, toiseksi tullut puolalainen, hallitseva maailmanmestari Karol Basz 167 pistettä ja kolmanneksi ajanut ranskalainen Jean-Baptiste Simmenauer 139 pistettä. Tonteri hallitsi kovatasoista sarjaa suvereenisti alusta loppuun – suomalainen nousi viiden osakilpailun sarjan johtoon ensimmäisestä osakilpailusta lähtien ja onnistui pistejohtoaan kilpailu kilpailulta kasvattaen voittamaan Mestaruuden – kuten muuan Michael Schumacher aikoinaan.

Teksti: PT Racing/tiedotus

Tonteri tuplavoittoon Oscherslebenissä – mestaruus käytännössä suomalaisen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting