Karting 19.11.2016

Tonteri paalupaikalta MM-kilpailuun Bahrainissa

Tonteri lähtee upeista asetelmista Bahrainin MM-kilpailuun. Kuva: CRG Press.

16-vuotias, tällä kaudella aiemmin jo Saksan avoimen karting-mestaruuden voittanut Paavo Tonteri (CRG Racing Team) selvitti aika-ajon ja alkuerät erinomaisesti. Eräpisteissä Tonteri oli toinen ja tämä tuo ykkösruudun toiseen prefinaaliin. Huomisillan finaalin lähtöjärjestys selviää iltapäivällä ajettavissa prefinaaleissa.

Bahrainissa ajetaan kartingin maailmanmestaruudesta yli 15-vuotiaille tarkoitetussa suoravetoisten kartien kuninkuusluokassa OK:ssa sekä 13-15-vuotiaille tarkoitetussa OKJ:ssä.

Bahrainin nopealla radalla keskinopeudet nousevat yli 100 kilometriin tunnissa. OK-luokassa on mukana useita kokeneita huippukuljettajia kuten esimerkiksi aiemmin kartingin maailmanmestaruuden voittaneet Tom Joyner (CRG Racing Team), Felice Tiene (CRG Racing Team) ja Karol Basz (Kosmic Racing Department).

Näiden maailmanmestarien lisäksi viivalla on iso tukku aiempien vuosien MM- ja EM-mitalisteja. Tämänpäiväiset alkuerät olivat odotetusti täynnä kovia kilpailutilanteita ja näistä selvisivät parhaiten luokan hallitseva maailmanmestari Karol Basz ja Paavo Tonteri.

Tonteri ja Basz kävivät jo kesällä tiukkaa vääntöä Saksan avoimessa mestaruussarjassa joka päätyi suomalaisen voittoon. Basz on nyt siis MM-alkuerien jälkeen ensimmäisenä ja Tonteri toisena. Seuraavina erien jälkeen olevat suomalaiset ovat Juho Valtanen (15:s) ja Mi Maijala (28:s).

Luokassa OKJ erien jälkeen paras suomalainen on William Alatalo sijalla 23.
Huomenna lauantaina 19.11 ajettavat finaalit voi seurata live-lähetyksenä osoitteesta www.cikfia.com. Livelähetys alkaa kello 14.10 Suomen aikaa. Nyt kaikki kannustamaan suomalaiset menestykseen!

Teksti: PT Racing / tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting