Ralli 22.09.2018

Toni Velling tiukan sekuntitaistelun jälkeen voittoon Jari-Pekka rallissa: “Oli jonkin verran tilanteita”

Toni Velling oli junioreiden ykkönen Jari-Pekka rallissa. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja paketoitiin tämän kauden osalta tänään Heinolan seudulla ajetussa Jari-Pekka rallissa. Tapahtumia kilpailussa riitti, eikä haastava reitti päästänyt kuljettajia helpolla.

Kisan voitosta käytiin tiukkaa vääntöä Toni Vellingin sekä Jaakko Tullan välillä läpi päivän. Ratkaisu nähtiinkin vasta viimeisellä erikoiskokeella, kun kilpailun edetessä vauhtiaan nostanut Velling tykitti pohja-aikansa ansiosta rallin voittoon lopulta 8,4 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Tullaa. Kolmas oli Henrik Koverola.

– Meillä oli lähinnä testi viimeiseen F-rallisarjan kisaan ja tehtiin vähän uusia säätöjä autoon. Parin erikoiskokeen jälkeen jouduttiin kuitenkin palaamaan tuttuun, kun muutokset ei oikein sopinut käteen, Velling selvitti.

Vaikka Velling kilpailee tällä kaudella pääsääntöisesti F-rallisarjan puolella, oli mies silti kilpailuun erittäin tyytyväinen.

– Kisan edetessä oli jonkin verran tilanteita, mutta muuten meni kyllä mukavasti. Viimeiselle pätkälle asti oli aika tarkalla, mutta sitten Tullalla oli jotain ongelmaa ja ratkaistiin siinä voitto.

– Olen aina tykännyt ajaa näillä Heinolan seudun hienoilla teillä, joten kisaan olen erittäin tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä F-rallisarjan finaaliin, Velling toteaa lopuksi.

Nuorten sarjan voittoon vakuuttavalla esityksellä tyylitteli Niklas Heino. Toisen sijan nappasi Petteri Jäppinen ja kolmanneksi ajoi Riku Ristilä.

Rally Trophy -luokassa voittoon ajoi Janne Luhtanen ennen Jere Paanasta. Kolmas oli Jani Laaksonen.

Naisten Cupissa täysin ylivoimaista vauhtia piti Sanna-Kaisa Tiilikka. Toiseksi sijoittui Elina Valtaala ja kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet saalisti Hanna Yrjölä.

Tulokset

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedotus, Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli