Crosskart 04.03.2017

Toni Reunaselle kolmas cup-mestaruus: ”Aivan riskirajalla”

Toni Reunanen saavutti kolmannen perättäisen mestaruutensa. Kuva: NT Production/Niko Turunen

Toni Reunanen voitti lauantaina crosskartin Mäntyharjun osakilpailun ja varmisti samalla Xtrem NEZ -luokan cup-mestaruuden. Mestaruus oli Reunaselle uran kolmas, sillä aiemmin hän otti tittelit vuosina 2015 ja 2016.

Reunanen ja Alexander Shengeliya lähtivät Mäntyharjulle tasapistein. Shengeliya johti kisaa kahden ajokierroksen jälkeen 1,6 sekunnin erolla. Hän kuitenkin pyörähti kolmannella ajokierroksella ja menetti mahdollisuutensa.

– Tänään ajettiin ihan oikeasti kilpaa. Se vauhti mitä Alexin kanssa ajoimme, niin se oli aivan riskirajalla. Jouduin itse jo ottamaan vähän pois, että pysyin radalla. Minullakin oli pyörähdys tosi lähellä. Jouduin kytkimellä suoristamaan auton toisella kierroksella. Muuten olisi mennyt radalta, Reunanen sanoi.

Reunanen pääsi neljän ajokierroksen kilpailussa viimeiselle vedolle jo turvallisessa kuuden sekunnin johdossa ja piti sen loppuun asti.

– Se on kaikkein vaikein tilanne, kun johdat kuudella sekunnilla. Periaatteessa kukaan ei voi saada kiinni jos ajaa normaalisti. Pakko oli ajaa kohtuukovaa, vaikka kyllä siinä ehkä pari metriä ennen alkoi jarruttelemaan mutkiin ettei tule mitään hasardia, Reunanen kommentoi.

– Nyt tuli kolmas mestaruus. Olen erittäin tyytyväinen etenkin sen jälkeen miten kaukana oltiin avauskisan jälkeen. Ja kelihän oli aivan täydellinen. Ei tämän parempaa päivää voisi ollakaan, mestari iloitsi.

Xtrem NEZ –luokka siirtyy kesäkaudella ajamaan suomenmestaruudesta. Kausi jatkuu Jurvassa 6.5.

Tulokset Mäntyharju 4.3.

Xtrem NEZ:

1.Toni Reunanen 7.16,568 min

2.Petro Koski +6,230 s

3.Raul Orav +8,142 s

4.Alexander Shengeliya 9,886 s

5.Sven Kokla 10,664 s

Xtrem NEZ Cup:

1.Toni Reunanen 67 pistettä

2.Alexander Shengeliya 57 p.

3.Petro Koski 55 p.

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart