Rallicross 23.08.2017

Toni Lukander SM-kakkosena Kouvolan finaalikisaan

Toni Lukander lähtee kauden finaaliin sijalta kaksi. Kuva: TLRX Tiedotus

Rallicrossin SM-sarjasta on nyt ajettu neljä osakilpailua viidestä. Kouvolalaiskuljettajilla Atro Määtällä ja Toni Lukanderilla on kaksoisjohto SM-sarjan SuperCar-luokassa.

Sarjan toiseksi viimeinen kisa ajettiin Jalasjärvellä sateisissa olosuhteissa ja Toni Lukanderin vauhti nimenomaan sateella oli omaa luokkaansa. Ensimmäiset ja toiset alkuerät ajettiin kuivalla ja niissä Lukanderin sijoitukset olivat kahdeksas ja kuudes. Kolmansiin alkueriin alkoi sade ja Lukander ajoi nopeimman ajan peräti kuuden sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Ari-Pekka Niemeen. Semifinaaleissa Lukander jatkoi näytöstään ja otti selkeän voiton.

Finaalissakin Lukander sai hyvän lähdön ja oli kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen selkeässä johdossa, kunnes Lakuauton oikea eturengas petti ja ylivoimainen johtopaikka vaihtui taisteluksi sijoituksista. Lopulta Lukander ajoi maaliin neljäntenä ja nappasi päivästä kolmanneksi suurimman SM-pistepotin.
TLRX-tiimin osalta sateinen kisa meni muutenkin hyvin. Lukanderin varikkopiltuulla nähtiin tuttuun tapaan hymyileviä kasvoja maistelemassa lakuja ja seuraamassa Dynamo-tiimin työskentelyä auton ympärillä.
Tämän vuoden Rallicross SM -finaalikisa ajetaan lauantaina 23.9. Kouvolan Tykkimäessä ja kisaan lähdetään SuperCar-luokan osalta erittäin mielenkiintoisessa pistetilanteessa. Atro Määttä johtaa sarjaa 104 pisteellä ja Toni Lukander nousi Jalasjärven kisan myötä sijalta neljä sijalle kaksi. Hänellä on pisteitä koossa 82. Lukanderin takana on tiukkaakin tiukempaa, kun kolmospaikalla on Jukka Lautamäki 81 pisteellä, neljäntenä Ari Perkiömäki 80 pisteellä ja viidentenä Jere Kalliokoski 79 pisteellä. Kouvolan finaalissa on voittajalle tarjolla jopa 30 pistettä, joten periaatteessa näillä kaikilla viidellä kuljettajalla on vielä mahdollisuus jopa mestaruuteen.
Kouvolalaisyleisölle on siis tarjolla hienoa seurattavaa, kun sarjassa kaksoisjohdossa olevat paikkakunnan omat kuljettajat lähtevät Kouvola Circuitille finaalikisaan taistelemaan mestaruudesta.
”Tykkimäen rata on huikea paikka ratkoa mestaruus ja Jalasjärven tapahtumien jälkeen pitää kyllä vähän toivoa, että syyskuinen sade kastelisi rataa myös Kouvolassa”, kommentoi Toni Lukander finaalin ennakkoasetelmia.
Rallicross SM -finaali Kouvola Circuitilla lauantaina 23.9.2017.
Teksti: TLRX Tiedotus / Tico Anttonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross