Rallicross 06.05.2016

Toni Lukander rallicrossin SM-kauteen

Kuva Jarkko Saarela

Valkealan urheiluautoilijoita edustava Toni Lukander, 28, ajaa Hyvinkäällä 7.5. alkavassa rallicrossin SM-sarjassa Riku Sepän Dynamo tiimin operoimalla nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla SuperCar-luokassa.

– Autoa on parannettu radikaalisti mm. Mitsubishi Lancer WRC:n etupään alustarakenteilla ja se onkin aivan eri auto ajaa kuin tähän saakka. Nyt se kääntyy täsmälleen sinne, mihin kuljettaja haluaa ja on oikein mallikas kaikin puolin muutenkin. Hyvinkäällä ajetussa testissä auto pyörähti katolleen ja tiimille koitui hieman ylimääräistä ohjelmaa. Vauriot eivät ole vakavia, mutta kaikki tällainen on juuri nyt turhaa, Lukander harmitteli.

– Me siis aloitamme kautemme 7.5. Hyvinkään SM-avauksessa ja seuraavana onkin kotikilpailu 28.5. Kouvolan Tykkimäessä ja ainakin tässä vaiheessa näyttää, että kautemme rajoittuu näihin kahteen osakilpailuun, Toni Lukander kertoo.

– Panostamme näiden kahden kilpailun tiimoilta tietenkin siihen, että kilpailullinen tulos olisi hyvä. Kutsumme erityisesti Kouvolan kilpailuun eri sidosryhmäläisiä vieraaksemme seuraamaan kilpailua ja muutakin toimintaamme. Haluamme näyttää, mitä meillä on yhteistyökumppaneille tarjota. Tähtäin on kaudessa 2017 ja sen eteen työskentelemme. Toteutamme lisäksi sekä Hyvinkäällä että Kouvolassa näkyvät promootiotapahtumat ennen paikkakunnalla ajettavaa SM- osakilpailua, Toni Lukander kuvailee teaminsa kaupallisia suunnitelmia.

Rallycrossin SM-sarjan siis avaa 7.5. Hyvinkään osakilpailu ja 28.5. on vuorossa kauden toinen osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä. Lisäksi ajetaan Honkajoen, Oulun ja Teiskon Kaanaan osakilpailut.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta