Karting 26.09.2016

Toni Herrasen kausi pakettiin palkintopallilla

Toni Herranen vauhdissa Latvian Kandavassa.

Viime viikonloppuna ajettiin Rotax Max Baltic Challengen viimeinen osakilpailu Latvian Kandavassa. Upeissa puitteissa ajettu kilpailu päätti myös jääliläisen Toni Herrasen kilpailukauden.

Perjantain vapaissa harjoituksissa Toni Herranen löysi vauhdin kohdalleen. Tiimi ja Herranen tekivät jälleen kerran hienoa työtä. Lauantain warm-upin sekä aika-ajojen jälkeen oli vuorossa tiukka ja jännittävä kisa, olihan Herrasella viimeisessä osakilpailussa paljon pelissä.

Kisassa käytiinkin tiukka taisto kärkipaikoista ja ruutulipulla suomalainen pääsi tuulettamaan hienoa kakkospaikkaa. Hopeatila riitti nostamaan Herrasen ensimmäisenä suomalaisena kuljettajana Baltic-sarjan kokonaiskilpailussa upeasti pronssipaikalle.

”Mahtava fiilis! Iso kiitos koko tiimille ja ennen kaikkea äidille ja isälle. Tämä kausi oli enemmän kuin hurjimmissa haaveissani odotin”, Herranen riemuitsi heti kisan jälkeen.

Upean kauden saldoa

Herranen ajoi kuluneella kaudella kahta Rotax Max -sarjaa sekä valikoidun kisan kauden alussa CEE-sarjassa. Lisänä toimivat vielä Euroopan Mestaruuskilpailut Itävallassa. Kokonaisuutena kauteen mahtui treenin lisäksi 20 kilpailua ja Herrasen niistä keräämä saldo on huikeaa luettavaa: Useita paalupaikkoja, useita nopeimpia kierroksia, 8 podiumpaikkaa, Euroopan Mestaruus hopeaa, Baltic-sarjan kokonaiskilpailun pronssi ensimmäisenä suomalaisena kuljettajana ja kotimaisen RMC-sarjan neljäs sija, vaikka päällekkäisyyksien takia yksi sarjan osakilpailuviikonlopuista jäi nuorukaiselta ajamatta.

”Toni on lahjakas ja määrätietoinen kuljettaja. Helppo valmennettava, kun ohjeet uppoaa kerralla ja pojan oma tahto on mennä eteenpäin. Totta kai kun ajokokemusta on vielä rajallisesti, ei kaikkea voikaan oppia kertalaakista. Vaatii tietysti treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä, että kaikki ajamiseen liittyvä saadaan automaatiotasolle. Mutta kun kuljettajalla on noin kova oma halu oppia ja perheen tuki fantastinen, on polku eteenpäin helpompi” ajovalmentaja Jesse Anttila toteaa.
”Hieno kausi tehtiin Tonin kanssa. Kiitos Tonille mahtavista hetkistä. Kun eka treeniviikko Italiassa Gardalla ajettiin ja päälle Adrian ECC-kisa, jossa Toni oli seitsemäs, uskalsin jo ennustaa, että tästä kaudesta tulee pojalle läpimurto, mutta että tällainen läpimurto!” lisää Anttila hymyssäsuin.

Kohti ensi kautta

Herranen keskittyy nyt talvikauden toiseen mielilajiinsa eli jääkiekkoon. KKP:n riveissä kiekkoileva nuorukainen pitää lajivalintaa luontevana.

”Jääkiekko antaa kivaa vastapainoa ajamiselle. Radalla kypärä päässä olet kuitenkin yksin, vaikka tiimi varikolla onkin tukena ja apuna. Jääkiekossa taas tehdään hommia joukkueena, kentällä häärätään kimpassa ja ketjukavereiden kanssa kuviot tehdään yhdessä. Samalla jääkiekko toimii minulle loistavana kuntoharjoitteluna kesän ajohommiin” Herranen pohtii kahden lajin yhdistämistä.

Jääliläisen ensi kauden ajamisen pohdinta on jo hyvällä tolalla suunitelmien suhteen.

”Mitä todennäköisimmin jatketaan samassa tiimissä, saman valmistajan kalustolla vaikkakin luokka vaihtuu. Tonin ensi kauden suunnitelmiin sisältyy hyppy Mini Max -luokasta Junior Maxiin. Runkokoko kasvaa ja moottoriteho lisääntyy, joten treeniä tarvitaan lisää ennen kauden alkua. Siihenkin ollaan jo suunnitelmia tehty”, pohtii isä Marko Herranen.

”Kisamäärät tarkentuu sitten keväällä, mutta suunnitteilla on ajaa sekä kotimaan että Baltian sarjat Rotax Max Challengessä. Lisäksi on katseltu kisoja ECC-sarjasta”, ynnäilee kilpailumäärää Marko-isä.

”Tietää siis hurjan määrän reissukilometrejä”, isän ja pojan mukana kisamatkoilla reissaava äiti Satu Herranen naurahtaa.

Mutta mikäs on matkatessa, Herrasen kilpailumatkat vievät ympäri Eurooppaa ja kun tiimihenki perheen mukaan on ykkösluokkaa, voi kisamatkoja taittaa hyvällä mielellä.

Teksti ja kuva: Toni Herranen Motorsport

Toni Herraselle Euroopanmestaruus-hopeaa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting