Karting 20.03.2017

Toni Herranen podiumille karting-kauden avauksessa Italiassa

Toni Herranen sijoittui toiseksi Italian kartingkauden avauksessa. Kuva: TJH Sport tiedotus

13-vuotiaan kartingajaja Toni Herrasen kauden avauskisa Italian Adriassa meni viime viikonloppuna loistavasti. Aurinkoisen keväisessä säässä ajettu Rotax CEE -sarjan avausosakilpailu oli Herrasellta nappisuoritus. Nuorukainen vaihtoi alkavalle kaudelle luokkaa isompaan, Rotax Max Junior -luokkaan. 

Odotukset kauden avaukseen olivat ajovalmentaja Jesse Anttilan mukaan maltilliset.

”Luokan vaihto merkitsee juniorikuskeille aina paljon. Teho autossa kasvaa ja samalla ajo muuttuu astetta raskaammaksi. Lähdimme kauden avauskisaan maltillisin odotuksin. Asetimme tavoitteeksi finaalipaikan, eli sijoittumisen 25:n parhaan joukkoon”, kertaa Anttila tiimin odotuksia.

”Heti treeneistä alkaen saatiin Tonille hyvät säädöt autoon. Tonin tiimi AGS Racing, teki hyvää työtä moottorin suhteen ja antoi meille loistavan tuen. Kuski kesti ajorasitusta yllättävän hyvin, tosin kylkien kanssa oli pientä kipeytymistä. Jäät ja kylmägeeli auttoi ja Toni on sisukas kuski”, kiittelee Anttila kuljettajansa otteita.

Aika-ajo ja alkuerät näyttivät todellisen vauhdin

Aika-ajot ajettiin suuren kuljettamäärän (51) vuoksi kahdessa erässä. Herranen oli oman eränsä neljänneksi nopein ja yhdistetyissä aika-ajotuloksissa kuudes. Myös alkuerät jääliläinen ajoi varmasti ja oli koko erien ajan kärkiviisikon vauhdissa. Molemmista alkueristä tuloksena neljäs sija.

Treeneissä kipeytyneet kyljet vihoittelivat koko lauantain ja ajo oli välillä jo aika tuskallista.

”Takana on vasta yksi treeniviikko ja nyt kun kuskeja oli paljon, oli pito radalla todella hyvä. Siinä ne kylkiluut sitten hakkautui kipeiksi. Laitettiin jäitä ja kylmägeeliä, niin kyllä pystyi ihan hyvin ajamaan. Uusi luokka vaatii kyllä selvästi enemmän kuntoa ja voimaa. Onneksi talvi on treenattu jääkiekon parissa, niin kunto on kohdallaan”, Herranen iloitsi kisan jälkeen.

Toni Herranen keskittyy finaalilähtöön. Kuva: TJH Sport tiedotus

Sunnuntain finaali kiihkeärytminen

Sunnuntainen finaali ajettiin keväisen Italian aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Radalla katsojia hellinyt 22-asteen kevätsää tiesi kuljettajille hikistä kilpapuhdetta. Radalla pito parani kisan edetessä ja kumin tarttuessa lämpimään asfalttiin. Junior-luokan finaalikisa osoittautui todella kiihkeärytmiseksi. Kärkikymmenikkö erottui joukosta ja kuljettajat kävivät todellista kilvanajoa podiumpaikoista. Top-viidessä paikka vaihtui tiuhaan tahtiin, ohituksia nähtiin runsaasti, joten kuljettajat antoivat katsojille todellista autourheiluviihdettä parhaimmillaan.

Ruutulipulle Herranen ennätti kolmantena, mutta kakkospaikan ajanut kuljettaja sai aikasakon kilpakumppanin estämisestä, joten palkintojen jaossa suomalainen nousi hopeapallille.

”Todella hieno kauden avaus. Iso kiitos kuuluu jälleen kerran tiimille ja moottorimekaanikolle sekä mun ajovalmentaja Jesselle. Viime vuonna avattiin täällä samalla radalla kausi ja olin pienemmässä luokassa seitsemäs. Nyt kilpailuluokka on astetta isompi ja olin kakkonen! Tosi jees!”, Herranen riemuitsi. 

”Kyllä Toni ajoi hyvin. Olen todella ylpeä hänen suorituksesta. Tästä meidän on hyvä jatkaa kautta. Lisää treeniä ja testiä, niin kauden aikana voi odottaa hienoja tuloksia. Kisakalenteri on tiivis ja ajetaan paljon, mutta tätä lajia kun ei opi kuin ratin ja penkin välissä”, vinkkaa Anttila.

Herranen ajaa kuluvalla kaudella Rotax Max Junior -luokan kansainvälisiä sarjoja ja lisäksi valikoituja kilpailuita kotimaassa.

Teksti: TJH Sport tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting