Karting 24.04.2017

Toni Herranen hyvässä vauhdissa Kouvolassa

Toni Herranen. Kuva: Toni Herranen Sport

Jäälistä kotoisin oleva karting-kuljettaja Toni Herranen kokeili vauhtiaan uudessa sarjassa. Pääsääntöisesti Rotax-luokassa kilpaileva Toni päätti osallistua myös X30-sarjan Suomen avausosakilpailuun Kouvolassa.

Kilpailu ajettiin kuluneena viikonvaihteena Kouvolan Tykkimäen radalla. X30-sarja on kerännyt Suomessa hienon osallistujamäärän ja niinpä myös Herranen päätti mitata vauhtinsa hänelle oudolla kalustolla.

– Kalusto on eri. Moottorivalmistaja on X30-sarjassa IAME ja säätöjen löytäminen tutun Rotax-moottorin jälkeen oli hieman haastavaa sekä minulle, että mekaanikolle. Aikaisemmin olen ajanut tällä kalustolla vain yhden testipäivän Virossa, Toni kertaa kisaviikonlopun jälkeen.

Lauantaita sävytti kalustomurheet

X30-sarjassa ajetaan viikonlopun aikana kaksi erillistä kilpailua. Ensimmäistä kisaa lauantaina sävytti Herrasella kalustomurheet. Harjoituksissa ja aika-ajossa kalusto pelasi vielä suhteellisen hyvin ja tuloksena aika-ajosta olikin kahdeksas sija. Myös ensimmäinen alkuerä meni Herraselta aika-ajon tahtiin, ruutulipun heiluessa Tonille 7.sijan merkiksi. Toisen alkuerän lämmittelykierroksella autosta katosivat yllättäen sähköt ja seurauksena olikin keskeytys jo ennen varsinaisen kilvanajon alkua. Keskeytys toisessa alkuerässä pudottikin Herrasen finaalin lähtöruudukossa sijalle 22. Varsinaisessa finaalissa Herranen ajoi hienon nousujohteisen kisan ollen maalissa lopulta sijalla 11.

– Toinen alkuerä meni ihan vihkoon, kun autosta katosivat sähköt jo lämppärillä. Onneksi mekaanikkoni sai laitteen kuntoon finaaliin ja tulipahan kunnon ohitusharjoitukset, kun nousin yli kymmenen sijaa.

Sunnuntaina ehjää kilvanajoa

Sunnuntain kisassa Herrasen suoritus oli taattua laatua. Aika-ajon yhdeksäs, sekä erissä sijat 5. ja 7. Finaaliin Herranen pääsi starttaamaan ruudusta yhdeksän ja ruutulipun heiluessa Toni nappasi 6. sijan.

– Ihan jees. X30 ja Rotax kyllä poikkeavat toisistaan moottoreiden osalta, mutta suurin ero on kyllä renkaissa. Pitoalueen löytäminen tässä sarjassa on todella haastavaa ja tärkeää. Hyvä viikonloppu ajettiin ja kokemusta kerättiin. Ensi viikonloppuna taas Viroon ajamaan Rotax-sarjaa, kertoo Toni varikolta.

–  Toni ajoi kyllä hyvän kisaviikonlopun moottorimurheista huolimatta. Vauhti riitti koko ajan kympin sakkiin. Kuljettajia tässä sarjassa on todella kivasti. Tänäkin viikonloppuna Tonin Junior-luokassa taisi startata 38 kuskia ja finaaliin karsittiin 34. Siitä porukasta ilman sen kummempaa treeniä tällä kalustolla kuudes sija on ysin arvoinen suoritus. Pientä terävyyttä aika-ajoon lisää, niin palkintopallia kolkutellaan, kertaa Tonin ajovalmentaja Jesse Anttila viikonlopun saldoa.

Herrasen kisaohjelma jatkuu tulevana viikonloppuna Virossa Rotax Max -sarjan osakilpailulla.

Teksti: Toni Herranen Sport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting