Crosskart 02.02.2018

Toni Ahokas tekee historiaa legendaarisessa Pikes Peak -kilpailussa

Toni Ahokas tekee historiaa osallistumalla ensimmäisenä legendaariseen Pikes Peak -kilpailuun crosskartilla. Kuva: Toni Ahokkaan kuva-arkisto

Suomalaiset muistavat legendaarisen Pikes Peak -kilpailun lähinnä Ari Vatasen huikeasta vuoden 1986 voitokkaasta suorituksesta, jolloin hän kirjautti Peugeotillaan kilpailun reittiennätyksenkin nimiinsä. Nyt on seuraavan suomalaisen aika tehdä historiaa, kun Toni Ahokas on valittu sadan kilpailijan joukkoon osallistumaan kilpailuun historian ensimmäistä kertaa crosskartilla.

24. kesäkuuta Yhdysvalloissa ajetaan 96:s Pikes Peak -kilpailu, jossa mukana ainoana suomalaisena on Toni Ahokas. Kaliforniassa nykyään asuva Ahokas tulee osallistumisellaan tekemään kilpailun historiaa, sillä koskaan aiemmin ei Pikes Peakiin ole osallistuttu crosskart-autolla. Näillä näkymin suomalainen tulee olemaan myös kilpailun ainoa crosskartilla kisaava.

– Ei ollut ehkä tarkoitus osallistua tänä vuonna kilpailuun, mutta koska voitin kaksi legendaarista Hill Climb -kisaa viime vuonna, tuli järjestäjältä kutsu ainakin laittaa paperit sisään ja katsoa, mitä valintakomitea sanoo, Yamahan R1-moottorilla varustetulla autolla kilpailuun osallistuva Ahokas taustoittaa.

Coloradossa sijaitsevaa Pikes Peak -vuorta pitkin ajettavan kilpailun vaarallisuuden takia valintakomitea on hyvin tarkka, keitä valitsee mukaan. Hakemuksia tulee huikea määrä ympäri maailma ja vain 100 kuljettajaa tulee valituksi.

– Siinä täytyy olla terveys, lisenssit, kilpailuhistoria, sponsorit ja monet muut asiat kunnossa, että pääsee mukaan.

Toni Ahokas on ottanut osaa useisiin crosskart-kilpailuihin. Kuva: Toni Ahokkaan kuva-arkisto

Valintakomitea arvosti, että Ahokas on ollut crosskartien lähettiläänä USA:ssa ja onnistunut luomaan ison kiinnostuksen lajia kohtaan. Myös se, että Yamahan kaltainen jättiyhtiö tukee Ahokkaan projektia ja mahdollistaa tuotteen toimittamisen kaikille sitä haluaville, on Ahokkaan näkemyksen mukaan tärkeää.

– Auto julkaistaan hyvissä ajoin ennen Pikes Peak -kilpailua, ja autoja tullaan näkemään muissakin kilpailuissa ja tapahtumissa ympäri USA:ta.

Pikes Peak -kilpailu harjoituksineen kestää viikon.

– Joka päivä harjoitellaan yhtä osuutta ja osuuksia on yhteensä neljä. Viimeisenä päivänä saa valita yhden osuuden, jota voi harjoitella uudestaan.

Kilpailun ennätysaika on rallin moninkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin nimissä. Mies rikkoi vuonna 2013 Peugeot 208 T16 -autolla yhdeksän minuutin rajapyykin ajalla 8:13.878. Ahokas ei kuitenkaan ole lähdössä kilpailuun ennätyksiä rikkomaan.

– Tavoitteena on, että saisi hyvän tuloksen ja että pystyisin näyttämään, että myös meidän autolla pystyy osallistumaan ja pärjäämään näin isoissa kisoissa. Tämä antaisi monelle muulle kuljettajalle mahdollisuuden osallistua unelmien kisaan, vaikkei omistaisi isoa budjettia, sillä normaalisti kisaan osallistuminen on hyvin kallista.

Ahokas välittää yhteistyössä Yamahan kanssa uusia crosskarteja ja tekee lajia tunnetuksi Yhdysvalloissa. Kuva: Toni Ahokkaan kuva-arkisto

Maailmassa on muutamia kilpailuja, joihin jokainen kuljettaja haaveilee joskus osallistuvansa. Niihin kuuluvat muun muassa Pikes Peak, Dakar ja Le Mans. Vaikka Pikes Peak on vasta tuloillaan, suunnittelee Ahokas jo seuraavia seikkailuita.

– Dakar olisi toinen, johon haluaisin joskus osallistua ja jonkun verran olen jo täällä päässyt aavikolla harjoittelemaan, mutta se projekti on sitten erikseen, mies naurahtaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Blogi: Toni Ahokas antaa esimakua Selänteen kuvauksista sekä kertoo Crosskartien debyytista USA:ssa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart