Ralli 24.03.2017

Tommi Mäkinen ja Toyota valmiina Korsikalle: ”Koko ensi viikko ajetaan asvalttitestiä”

Rallin MM-kausi siirtyy seuraavaksi asvaltille. Ranskan Korsikalla kilpaillaan huhtikuun toisena viikonloppuna. Tommi Mäkisen johtama ”suomalaistalli” Toyota lähtee asvaltille MM-sarjan kakkosena.

Jari-Matti Latvala on kuljettajien MM-sarjassa toisena kahdeksan pistettä (66-58) Sebastien Ogierin takana. Autonvalmistajien sarjassa Toyota on myös toisena.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen on alkukauteen erittäin tyytyväinen, kun Monte Carlossa Toyota debytoi jo palkintokorokkeella ja Ruotsissa juhlittiin jo voittoa. Meksikon soralla talli koki ensimmäisiä vastoinkäymisiä, kun auton moottori ylikuumeni.

– Kaksi ensimmäistä kisaa meni odotuksia paremmin jopa. Kiitos Jari-Matille kovista suorituksista. Meksiko antoi sitten vähän toisenlaista suuntaa vaikka valmistauduttiin hyvin korkeaan ilmanalaan. Ei vaan osattu pelata jäähdytyksen kanssa. Kyse ei ole pelkästään lämmöstä, vaan myös moottorisoftasta ja kaikesta mikä lämpöä autossa kehittää. Nyt meillä on asiasta dataa, ja asian kanssa on jo helpompi elää. Ja seuraavat kisat ollaan enemmän merenpinnan tasolla, joten tällaisia asioita ei pitäisi enää olla, Mäkinen puntaroi.

– Seuraava kisa on asvaltilla, ja pojat olivat kohtuullisen tyytyväisiä Montessa siihen miten auto menee kuivalla asvaltilla. Koko ensi viikko ajetaan testiä, ja meillä on autoon myös uusia kehityspuolesta. Jari-Matti tykkää siitä rallista ja voittanut siellä. Ihan kiva lähteä sinne asvaltille, Mäkinen sanoo.

Tommi Mäkisestä ja Toyotan alkukaudesta lisää YLE TV2 Motorsport –ohjelmassa lauantaina 25.3. kello 15:45.

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli