Ralli 12.06.2017

Tommi Hatakka vauhdissa Kouvolan SM-rallissa tukkoisen alun jälkeen

Tommi Hatakka. Kuva: Jarno Saari

Kouvolan SM-ralli oli Tommi Hatakalle kesän ensimmäinen SM-osakilpailu. Nuorukainen starttasi kisaan haastavista lähtökohdista, koska kilpailutaukoa oli kertynyt muihin kilpakumppaneihin verrattuna.

Imatralainen 21-vuotias Hatakka käynnisti kilpailun SM3-luokassa sijalla 10.

– Alkumatkan ajaminen oli hermostunutta, kisatauko näkyi omassa suorituksessa ja selvästi myös kellossa. Vaativat tiet ja aamun sadekeli ei helpottanut tilannetta, Hatakka myönsi.

Hatakka ja kartturi Henri Arpiainen olivat neljän erikoiskokeen jälkeen, eli kisan puolivälissä 47 sekuntia kärjestä.

Huoltotauon jälkeen Hatakka alkoi kellottaa Opel Adam R2-kilpurilla huomattavasti kilpailukykyisempiä pätkäaikoja. Myös renkaat toimivat paremmin toisella lenkillä.

– Aikaero kärkeen puolittui heti tauon jälkeisellä pätkällä. Sitten ero kaventui jo kolmeen sekuntiin 12 kilometrin pätkällä, Hatakka vertaili.

– Kisan paras hetki oli EK8:lla, jonne ajoimme luokan pohja-ajan. Kaikkien osa-alueiden täytyy olla kunnossa, jos tiivisvauhtisessa SM3-luokassa pystyy kärkeen ajamaan.

– Jatkossa täytyy onnistua kisan alusta lähtien paremmin ja tehdä tasaisen kovia suorituksia, Tommi Hatakka jatkoi.

Maalissa Hatakka oli seitsemäs ja ero kärkeen oli 50,5 sekuntia. Parannus oli todella merkittävä, sillä toisella lenkillä eroa kärkeen tuli vain 3,5 sekuntia.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli