Ralli 14.07.2017

Tommi Hatakka odottaa Autoglym Rallin hienoja erikoiskokeita

Tommi Hatakka vauhdissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjassa kilpaileva Tommi Hatakka päätti lisätä kesän kilpailuohjelmaansa AutoGlym Rallin, joka ajetaan lauantaina Sastamalan Ellivuoren ympäristössä. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 9.01 ja maalissa menestyjiä juhlitaan klo 19.00 jälkeen.

Opel Adam R2-kilpurilla ajava Hatakka oli tyytyväinen näkemäänsä perjantaina ajetun nuotitusjakson päätteeksi.

– Tämä ralli sopi hyvin meidän ohjelmaan, kun SM-sarjassa on pitkä kesätauko. Edellisessä rallissa pääsimme vasta loppuosalla hyvään vauhtiin, joten nyt yritämme löytää testikisassa parannusta tähänkin asiaan, Hatakka suunnitteli.

– Kisassa on erittäin hienot erikoiskokeet, erityisesti Maso ja Perämaa tuntuivat haastavilta. Ne ovat kuulemma vanhoja Suurajo-pätkiä.

– Autoglym Ralli soveltuu meidän tiimille myös testitarkoituksiin, kun kokeilen yhteistyötä uuden kartturin Topi Luhtisen kanssa. Ainakin treeneissä kaikki sujui hyvin.

21-vuotias imatralainen on odottavalla kannalla myös siinä suhteessa, että hän pääsee vertailemaan suorituksiaan kaksivetoisten luokan kansainvälisiin huippunimiin.

Kilpailussa on mukana edellisen MM-rallin Junior WRC-luokan voittaja Nil Solans sekä luokan kakkonen Dennis Rådström.

– Hienoa päästä kisaamaan noita ulkolaisia nuoria lupauksia vastaan. He ovat ajaneet hyvin alkuvuoden MM-ralleissa, mutta toki suomalaiset menevät näillä teillä kovaa. Huomenna nähdään, mitkä ovat meidän luokan voimasuhteet, Hatakka päätti.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli